USA. FBI-agent stal två kilo beslagtaget heroin för att själv använda det. Resultatet blev att flera knarklangare nu går fria.

FBI-agenten Matthew Lowry gjorde en kometkarriär inom FBI och jobbade redan som 20-åring med grova narkotikafall i Washington. Dock drabbades han av en allvarlig och smärtsam tarmsjukdom som gjorde att han var tvungen att ta opiater för att lindra smärtan. Lowry blev beroende av smärtstillande och när hans läkare flyttade till en annan stad blev han desperat.

Första gången Lowry stal beslagtaget heroin var 2013 i hans polisbil. Han hade då gått en tid utan smärtstillande och abstinensen blev honom övermäktig. Han säger att tanken bara var att anvnda lite för att ta sig igenom dagen.

Han slutade dock inte med det. Under cirka ett år blev heroinmissbruket en daglig ritual och tillslut hade han stulit totalt två kilo heroin som FBI hade beslagtagit från knarklangare.

Lowrys stölder har lett till att 28 knarklangare nu slipper bli dömda och går fria eftersom bevismaterialet hade fördärvats.

På torsdag faller domen för Lowry. Han står åtalad på 64 punkter och riskerar ett fängelsestraff på mellan sju till nio år.

Källa:
Stal bevisheroinet för egna missbruket


  • Publicerad:
    2015-07-05 21:15