USA Eric Striker avslöjar FBI:s perversa och ondskefulla metoder för att utnyttja mentalt svaga personer till att skapa en ”högerextrem” syndabock.

Innan 2018 hade speciella intressegrupper som krävde en upplösning av den snabbt växande nationella rörelsen i USA – för att stoppa ”vitmakt inrikes terrorism” – det svårt att peka ut en grupp som skulle möjliggöra detta.

På grund av detta valde FBI att tillsammans med andra underrättelsetjänster runt om i världen, att skapa en.

Dokument från rättsfallet med Kaleb Cole, som anklagas av de federala myndigheterna för att vara delaktig i Atomwaffen Divisionen (AWD) och för att terrorisera journalister och minoriteter, har äntligen bekräftat det National Justice avslöjade i januari, gällande att Joshua Caleb Sutter, ledaren för en satanistisk pedofil mördarkult tog över Atomwaffen 2018, länge varit en FBI-agent.

Joshua Caleb Sutter
Joshua Caleb Sutter.

Sutter har varit anställd av FBI sedan 2003. I februari 2018 betalades han över 82 000 dollar för att ta över Atomwaffen och förändra det från att primärt vara en internetbaserad memegrupp till en symbol för ”vitmakt-terrorism” och moraliskt fördärv.

Verk av Tempel ov Blood, en amerikansk gren av Order of nine Angles (ONA), som drivs av Sutter och hans partner och FBI-kollega Jillian Hoy, har inspirerat till en ny våg av ritualmord i Kanada och Ryssland.

FBI har dessutom finansierat Sutters förlag, Martinet Press, som producerar några av de mest obscena skrifterna – innehållandes grafiska illustrationer av barnvåldtäkter och massmord – som någonsin har skrivits.

Till skillnad från andra satanistiska grupper omfamnar Tempel ov Blood och Martinet Press ritualmord, ISIS-inspirerad terrorism, våldtäkt, och alla andra möjliga avskyvärda gärningar man kan tänka sig.

Den federala regeringen har ljugit om Sutters roll i Atomwaffen genom utelämnande av uppgifter. Advokater som representerar Kaleb Cole försöker nu att undertrycka bevis mot deras klient, som Sutter fabricerat för att dölja FBI:s uppenbara lögnaktighet.

National Justice har intervjuat minst tio personer som vittnar om Sutters beteende och hemliga FBI-agenter som han introducerade när han tog över Atomwaffen.

Statsagenter använde media, illegala psykedeliska droger och hjärntvätt mot en liten vängrupp av ungdomar och unga vuxna för att förvandla dem till mörkermen, i vad som kan beskrivas som en psykologisk krigsoperation.

Atomwaffen Divisionen exploderar i etablerad media

Atomwaffen Divisionen
Joshua Caleb Sutter i svarta byxor

Bara några veckor efter att Sutter officielt började arbeta med Atomwaffen-operationen i februari 2018 publicerade A.C. Thompson, Jake Hanrahan och Ali Winston gruppens interna chattloggar och identiteten på en rad medlemmar. Detta, tillsammans med en PBS Frontline-dokumentär som producerats tillsammans med Pro Publica, blev en vändpunkt som gjorde gruppen ökänd över en natt.

Enligt tre individer som var med i Atomwaffen den tiden överlämnades materialet, (chattloggar, bilder, med mera) i Pro Publicas rapportering, som FBI förlitade sig mycket på gällande åtalen mot männen, direkt till journalisterna av FBI:s egen Sutter.

I bilderna som publicerats av Pro Publica syns Sutter, som är dömd för federala vapenbrott, synas hantera vapen i Atomwaffens paramilitära övningar.

FBI:s användning av medierna för att ”tvätta” informationen är allmänt känt. Tidigare den här månaden skrev the office of inspector General en rapport som fördömde FBI:s genomgripande och olagliga bruk av nationstäckande medier för att skapa fördomar mot de anklagade hos allmänheten.

Vid tidpunkten för Pro Publica-läckan började medlemmar i Atomwaffen misstänka att det var Sutter som var läckan och en potentiell infiltratör. Sutter och andra agenter lyckades dock behålla sin täckmantel genom att beskylla Brian Patrick Baynes, som senare arresterades för grova vapenbrott.

Sutter och andra agenter lyckades lugna gruppen – efter att den blivit satanistisk – med att ”all publicitet är bra publicitet”.

Både Winston och Hanrahan verkade genuint chockade över avslöjandet att Sutter jobbade med FBI hela tiden.

Thompson, Winston och Hanrahan har utnyttjats av FBI i tidigare rättsfall. Pro Publicas material om Rise Above Movement (RAM) tillät FBI att anklaga och titulera en nationell kampsportsklubb som ett kriminellt gäng.

Om journalisterna var nyttiga idioter eller villiga kollaboratörer är oklart. PBS, som förföljde både Atomwaffen och RAM är en statsstyrd plattform. Thompson tilldelades sedermera en Emmy för sitt arbete med att ”avslöja hat”.

Richard Tobin: FBI drogar och hjärntvättar en tonåring

Sommaren 2019 arrangerar Atomwaffen sin ”Nuclear Congress” i Las Vegas, Nevada.

Sutter var huvudorganisatör för evenemanget medan FBI finansierade transport och övernattning åt unga medlemmar.

Enligt två deltagare var Sutter speciellt intresserad av en emotionellt sårbar och självmordsbenägen tonåring, Richard J. Tobin.

Samma källa berättade för National Justice att Tobin, som rekryterades vid 18 års ålder, gavs starka psykedeliska droger av en FBI-agent under täckmanteln ”Gibson”. De hallucinogena drogerna och introduktionen i satanistsekten förvärrade Tobins mentala problem och hans psykiska hälsa började fallera.

Sutter, som också drog in Tobin i den FBI- och CIA-kopplade gruppen The Base, använde sitt inflytande över Tobin för att pressa honom till att vandalisera synagogor. Något som senare fick honom arresterad av federala agenter. Under ett polisförhör ska en förvirrad Tobin ha raljerat om att han ville bli en självmordsbombare och hans vilja att döda afrikaner.

Enligt rättsdokument som National Justice har tagit del av blev Tobin, som först sattes i häkte, försatt i husarrest för att få psykisk vård. Han erkände brottsanklagelserna och inväntar just nu en dom.

Som National Justice tidigare har rapporterat om skriver Sutter i sina Tempel ov Blood-skrifter om hur han hjärntvättar folk till att begå omoraliska och olagliga handlingar, vilket inkluderar att påtvinga dem sadistiska ritualer, ge dem psykedeliska droger, och få dem att bli helt galna.

Tobins historia stämmer helt överens med strategin, som inte bara verkar ha genomförts av Sutter, men också av en annan FBI-agent. Många av de rättsdokument om hur Tobin tappade förståndet är otillgängliga för allmänheten.

"Fedwaffen"

Fyra medlemmar som bevittnade Atomwaffens omvandling från en internetbaserad nationell memegrupp med ”edgy” black metal-entusiaster till en satanistisk, ISIS-stöttande paramilitär organisation, har nämnt ett fenomen de kallar ”fedwaffen”.

Medlemmarna använde termen för att beskriva en serie välgjorda, ISIS-inspirerade paramilitära träningsvideos som publicerades 2018 och 2019, (exempel på Atomwaffen-video). Filmerna publicerades i Atomwaffens namn, men innehöll inga personer som medlemmarna kände till.

Under hela infiltrationen funderade medlemmarna internt på om videorna publicerades av FBI. I en speciellt kuslig anekdot, berättar en källa att skådespelarna bar speciella kläder, exempelvis ett par specifika solglasögon, för att se ut som verkliga medlemmar i gruppen.

Medan många av medlemmarna i Atomwaffen har åtalats för småskalig brottslighet, som exempelvis vandalism, skicka flygblad med svastikor till ADL, och en rad vapenformaliteter, så har ingen åtalats för något verkligt terrorbrott.

De ovannämnda videorna var till för att utmåla gruppen som mer militant och våldsam än vad den verkligen var.

Atomwaffen blir globalt

Atomwaffen och ONA-relaterade arresteringar har inte bara bidragit till ”vitmakt”-hysteri i USA, utan också runtom i världen.

Tre källor som har talat med National Justice berättar att Sutter och FBI kontrollerade gruppen Fuerkrieg Division (som hade grenar i hela Europa), och spelade en viktig roll i gruppen Sonnenkrieg Divison.

Sutters skrifter och filosofi användes för att hjärntvätta en 13-årig pojke i Estland, som BBC hängde ut som en ledande medlem i Fuerkrieg Division.

Andrew Dymock, en mentalsjuk homosexuell man som enligt uppgifter ska ha varit ledare för Sonnenkrieg Divison, var en anhängare och förespråkare för ONA och ToBs ideologi. En annan medlem, Jacek Tchorzewski, fängslades för innehav av barnpornografi.

Brittiska medlemmar i grupper kopplade till Atomwaffen har publicerat texter genom Sutters Martinet Press.

Medierna vill inte röra den här skandalen

Både Ali Winston och Jack Hanrahan har offentligt talat om skandalen, men deras narrativ är löjligt: ”FBI stöttar vitmaktmiljön!”.

Sanningen är att den federala regeringens arbete är ett avskyvärt COINTELPRO-projekt, vars syfte är att skapa associationer mellan legitimt politiskt missnöje med terrorism och andra moraliskt fördärvade handlingar.

En källa med kunskap om den federala regeringens inre arbete berättade för National Justice att en underrättelseoperation i den här skalan inte hade kunnat genomföras utan vetskap och tillstånd från FBI-direktören Christopher Wray. Han tillade att den tidigare justitieministern William Barr och hans biträdande minister, juden Rod Rosenstien troligtvis fick regelbundna uppdateringar om den här ”undersökningen”.

På grund av fallets politiska natur har figurer som annars är kända för att kritisera FBI:s anti-terrorism-strategier, som exempelvis Mike German, vägrat att ta i det explosiva fallet.

De flesta av de anklagade i Atomwaffen-relaterade fall har gjort uppgörelser med polisen för att slippa isolering i fängelset. De här unga männen, med bakgrund i sexuella trakasserier, hemlöshet och mental ohälsa tvingades att använda ohjälpsamma offentliga försvarare på grund av sin resursbrist.

/Eric Striker

Ursprungligen publicerat på National Justice.