JUDISK MAKT. I FBI:s nya informationsvideo får judar vet hur man överlever en synagoga-attack, och uppmanar dem att ”inte kämpa rättvist”. Judiska ADL har infiltrerat FBI under många årtionden.

Den federala polisen i USA, FBI, har precis släppt en ny utbildningsvideo som riktar sig till judar. Videon syftar till att öka riskmedvetandet inför eventuella kommande terrorattacker mot synagogor.

Videon visar bilder inifrån en tom synagoga där det bland annat finns en diskret uppställd israelisk flagga, judiska bönefiltar, och exemplar av Torah.

Berättarrösten använder ett dramatiskt tonfall, som om hon läste in reklamtexten till en trailer för en kommande Hollywoodfilm. Hon uppger intressant statistik och ger tittarna strategier hur man ska förbereda sig på en synagoga-attack: Fly, gömma sig och tillgripa ett vapen och försvara sig med våld utan att ta hänsyn till angriparen, genom att – som rådet lyder – inte ”kämpa rättvist”.

Dave Reilly på Twitter har postat FBI:s video och anser att det är tydligt, att trots allt kaos som nu pågår i USA, är det omsorgen om judarna och eventuella terrordåd mot synagogor som är FBI:s högst prioriterade område.

De flesta kommentarerna uttrycker avsmak eller kritiserar FBI:s budskap och deras prioriteringar, i synnerhet när de har insett att det handlar om synagogor, judar och terrordåd. Den judiska befolkningen utgör trots allt bara 1,6 procent av hela befolkningen.

Ja, det är vad de menar med ”nationell säkerhet”. Endast de har någon betydelse.

”Kämpa inte rättvist.”

– Som om de skulle behöva en påminnelse.

En del twittrare anser att videon är olycksbådande och några av dem vill tro att filmen varnar för kommande terrorattacker, som antingen kommer att vara verkliga eller skapade psykologiska operationer för massmedial spridning; något som är tillåtet för staten att göra i USA sedan den förre presidenten Barack Obama i januari 2013 godkände sådan verksamhet även i lag.

USA:s politiska polis
FBI utpekas allt oftare som en federal politisk polis från flera olika håll: Svart vänster, den nya högern, från kollektivister och nationalister.

Bland annat ägnar sig FBI åt att metodiskt gillra fällor för oskyldiga vita människor i syfte att sätta dit dem eller deras bekanta för förberedelser till terrorbrott. Det är förvisso ingen ny taktik, utan har i Sverige bland annat använts av svensk hemlig polis mot dåvarande Nordiska Rikspartiet.

National Justice har rapporterat att FBI inte sällan på liknande sätt presenterar sina operativa poliser som militära veteraner i vita miljöer, och ibland försöker rekrytera människor till extremistiska sammanslutningar, påhittade eller äkta.

Även om FBI lyckas lura enskilda individer till handlingar som gör att de kan gripas och därmed visa att FBI är kompetenta att stävja de påstådda hoten från vad de kallar Vit makt-miljön, uppger Eric Striker för National Justice att strategin fungerar allt sämre. Att färre personer än tidigare låter sig lockas in och påverkas på ett sätt som kan göra dem brottsmisstänkta, menar Striker.

I sin frustration över taktiken numera går sämre – förmodligen delvis på grund av att individer har ett omfattande kontaktnät över internet – lägger FBI-informatörer mycket tid på sociala medier där yttrandefriheten ännu inte har slopats; på plattformar som exempelvis Telegram och Gab.

FBI lägger där ut ett mycket stort ”fiskenät” i hopp om att hitta en ensam psykiskt sjuk eller missanpassad individ som polisagenter kan övertala till att delta i en ”terrorkomplott” som den utsatta individen aldrig ens skulle kunna genomföra, skriver Eric Striker.

Påståenden stöds av officiella dokument
Eric Strikers – och flera av Dave Reillys kommentatorer på Twitter – påståenden om FBI har stöd i officiella dokument som beskriver hur den judiska lobby- och förföljelsegruppen ADL under många årtionden infiltrerat FBI och skapat en arbetsrelation dem emellan.

Detta ger falska utredare och tjallare möjlighet att sätta dit icke-judiska individer och intresseorganisationer i syfte att främja sin egen agenda.

Hur stor andel denna judiska terrorverksamhet mot invånare i USA görs inom ramen för FBI är okänt. Det beror till viss del på att dokumentation kring den federala polisens verksamhet och deras akter om ADL har förstörts. Det är känt att ”ett antal” sådana akter med dokument skapade mellan åren 1972 och 2007 har förstörts.

En viktig milstolpe för ADL var när man tillsammans med FBI strax före det att tre World Trade Center-höghus störtade samman den 11 september 2001, höll ett gemensamt samordnat symposium om hatbrott och extremism.

Kampen mot extremism och hatbrott har utökats sedan World Trade Center-byggnaderna föll, i form av den dåvarande presidenten George Bush administrationen inledda globala kriget mot terror, som även i stor och ökande omfattning bedrivits inom den egna federationen.

Sedan ett år tillbaka pekas ”Vit makt-miljön” och ”konspirationsteorier” av FBI särskilt ut som inhemska terrorhot, även i kombination.


  • Publicerad:
    2020-09-23 13:00