USA. Lisa Montgomery kommer att avrättas för att hon ströp ihjäl en gravid kvinna för att sedan skära upp livmodern och kidnappa det ofödda barnet.

Lisa Montgomerys avrättning genom en dödlig injektion är planerad den åttonde december i år enligt AP.

Lisa Montgomery

Lisa Montgomery skapade kontakt med den gravida Bobbie Jo Stinnett genom att själv utge sig för att vara gravid. I verkligheten hade Montgomery steriliserat sig flera år tidigare efter att ha fött fyra barn. Enligt Montgomerys dåvarande man så var det vanligt att Montgomery sa att hon var gravid för att sedan säga att hon fått missfall trots att hon visste om att hon steriliserat sig.

Stinnett bedrev en kennel och utredarna tror att Montgomery utgav sig för att vara en köpare med falskt namn när hon besökte Stinnett den 16 december år 2004. I hemmet skall Montgomery sedan ha strypt Stinnett och skurit upp hennes mage för att ta ut det ofödda barnet. Stinnetts mamma fann sedan sin dotter i hemmet med den helt uppskurna magen. Dagen efter arresterades Montgomery. Barnet hade överlevt och kunde återbördas till fadern.

Lisa Montgomerys uppväxt beskrivs som ett helvete själv. Hennes pedofile styvfader skall ha våldtagit henne och till och med byggt om en trailer för att kunna våldta henne i den ostört. Detta ledde till ett alkoholmissbruk för Montgomery och konflikter med modern som hotade henne med vapen.

Montgomery hade flera diagnoser som PTSD och utvecklade psykoser, hon är även bi-polär. Hon var likt Thomas Quick kraftigt medicinerad under rättegången vilket skapade ett intryck över att hon var likgiltig över vad hon har gjort enligt människor som vill få straffet omvandlat till livstid.


  • Publicerad:
    2020-10-20 13:20