USA. I går var det fem år sedan den revolutionära nationalisten Bruce Carroll Pierce avled. Pierce var medlem i organisationen Brüder Schweigen som kämpade mot den amerikanska staten för att grunda en fristående vit nation.

Under 80-talet grundades organisationen Brüder Schweigen, som fick namnet The Order av den federala myndigheten FBI då de inledde jakten på organisationens medlemmar. Organisationen arbetade i huvudsak utanför lagen och rånade porrbutiker, banker och värdetransporter för att finansiera sin kamp mot den judiska ockupationen av amerikansk politik och bankväsende. Som mest ska gruppen ha haft runt 50 medlemmar.

Under FBI:s jakt på organisationens medlemmar åtalades över 70 personer som på något sätt haft samröre med organisationen. Brödraskapets ledare, Robert Jay Matthews, dog under eldstrider med FBI på Whidbey Island. När myndigheterna inte kunde skjuta honom till döds tände man eld på det hus som han befann sig i. Flera av organisationens medlemmar sitter fortfarande fängslade.

Den numera avlidne Bruce Carroll Pierce var en av medlemmarna i Brüder Schweigen som greps och fick hårda fängelsestraff. Pierce blev dömd till 250 år i fängelse och avled till sist den 16 augusti 2010, under gårdagen hedrade många amerikanska nationalister den fallne hjälten.


  • Publicerad:
    2015-08-17 17:00