FINLAND Polisen i sydvästra Finland meddelar att fem personer har gripits misstänkta för terrorbrott.

Polisen i sydvästra Finland meddelar via Twitter att fem personer har gripits misstänkta för förberedelse till terrorbrott. Fyra av dem misstänks även för uppsåtligt sprängämnesbrott som begåtts i terroristiskt syfte.

Enligt Satakunta tingsrätt är de misstänkta personerna alla unga män boendes i eller i närheten av staden Kankanpää. Samtliga av dem ska vara födda i Finland.

Tre av de misstänkta männen har dömts för brott tidigare. De har varit misstänkta för grova skjutvapenbrott, sprängämnesbrott, grov misshandel och stölder.

Gripanden skedde i tisdags och häktningsförhandlingar har hållits under dagen. Polisen ska ha använt sig av pansarfordon under insatsen.

På en presskonferens uppgav polisen att det finns uppgifter som tyder på att de misstänkta männen har ”kopplingar till högerextrema miljöer”.

Specialforskaren Eero Pietilä vid Skyddspolisen berättade att de misstänkta männen inte har varit organiserade, utan agerat helt ensamma. Det hävdas att de tillhör en ”accelerationistisk ideologi”.

Nordfront följer utvecklingen.