STORBRITANNIEN En feministisk parlamentsledamot i Labour har tillkännagivit att hon tänker utebli från sitt partis konferens den här veckan, då hon blivit hotad av ”transaktivister” inom det egna partiet.

Rosie Duffield, som valdes in i parlamentet 2017, uppger att hon inte avser att närvara vid Labours konferens i Brighton på grund av de hot mot hennes säkerhet som uttalats av hennes eget partis vänsterflank, vilken bland annat innefattar Socialistiska HBTQ-kampanjgruppen.

Endast kvinnor har en livmoder” - kränkande för transor

Hon förklarar att hennes ”feministiska ståndpunkt” att ”endast kvinnor har en livmoder” samt hennes stöd för ”utrymmen endast för kvinnor” har retat gallfeber på en grupp främst bestående av transsexuella män inom partiet.

Duffield menar att majoriteten av hoten kommer från vänsterextrema ”vita heteromän” och hon uppgav i veckan i en intervju för The Sunday Times:

— Det finns några kvinnor som hänger på och vill framstå som väldigt ”woka”…men till övervägande del är det män – och samma män som har trollat mig ända sedan jag blev invald … HBTQ+Labour verkar hata mitt engagemang och jag har fruktat att de ska angripa mig fysiskt på konferensen.

Hon fortsatte:

— Så det ser ut som, känns som, och luktar som misogyni … eftersom jag är blond kallar de mig ”bimbo”…

Duffield, som är ordförande för Women’s Parliamentary Labour Party, sade till tidningen att hon nu för första gången i sitt liv inte kan rekommendera kvinnor att gå in i politiken.

— Jag skulle verkligen behöva fundera över vad jag ber dem göra – sätta människor i den här positionen, där de blir i frontlinjen för vidriga angrepp.

Duffield förklarade att hon tog beslutet att inte delta i konferensen efter att ha diskuterat hoten som uttalats emot henne med Kentpolisen och talmannen i underhuset, Sir Lindsay Hoyle.

När det gäller hoten sa hon samtidigt att hon faktiskt inte längre tror att de radikala transaktivisterna skulle våga förverkliga dem, och betonade istället sin ovilja att bli föremål för uppmärksamhet på konferensen genom att vara omgiven av säkerhetsvakter.

Varför är kvinnor så desperata att inte vara kvinnor?

Duffield riktade även kritik mot kvinnorna i den kör som framför okvädingsord och hot mot henne.

— Varför är kvinnor så desperata att distansera sig från allt som de associerar med att vara kvinna … Här ringer varningsklockorna för människor som jag och andra i min generation, som har varit feminister i hela våra liv.

I vad som har beskrivits som en ”intervention utan tidigare motstycke” anslöt sig i helgen den ovan nämnde talmannen till debatten om de så kallade transaktivisternas agerande mot parlamentsledamoten.

Det var vid ett G7-möte som han då i högstämda ordalag orerade om ”hot mot demokratin”:

— Parlamentariker, som valts för att tala för sina väljare, bör kunna närvara vid sitt egna partis konferens utan fruktan för att bli skadade. … Allt för många har blivit måltavlor på grund av sina åsikter eller sin tjänst. För att skydda demokratin, behöver vi försäkra dem som deltar att de kan göra så utan hotelser …