AFRIKA. I Mauretanien tvångsmatas unga flickor för att de ska bli feta. Detta eftersom fetma har blivit ett ideal i landet. Det har till och med gått så långt att kvinnor numera tar tillväxthormoner som är framtagna för djur för att bli så överviktiga som möjligt.

I det västafrikanska landet Mauretanien har fetma blivit ett skönhetsideal. Där tvångsmatas stora delar av landets unga flickor från åtta års ålder för att bli så feta som möjligt.

När de unga kvinnorna sedan börjar bli gamla nog för att gifta sig skickas de på ”fett läger” där de tvingas att äta mat som innehåller 15 000 kalorier varje dag.

Vissa kvinnor i Mauretanien tar också piller som inte är till för människor för att bli fetare. Infertilitet och hjärtattacker är två av bieffekterna som de kvinnor som tar dessa piller drabbas av.

Denna strävan efter att bli så fet som möjligt har beskrivits som tortyr. Kvinnor som inte vill bli feta kan dessutom straffas av sina familjer, bland annat genom att få sina tår krossade med en tång.

Nästan en fjärdedel av kvinnorna i Mauretanien uppger enligt en studie att de tvångsmatades som barn. Samma studie visade att 32 procent av kvinnorna i landet och 29 procent av männen var positiva till fenomenet. Studiens slutsats var att fenomenet var starkt förankrat i kulturen i landet och förmodligen inte kommer att försvinna den närmaste tiden.

Källa:
Force fed to find a husband: How Mauritanian women are fattened up ’like foie gras geese’ and take dangerous animal growth hormones to satisfy men’s love for larger lady


  • Publicerad:
    2013-07-15 23:57