SPORT. Det internationella fotbollsförbundet FIFA har tjänat femton miljoner kronor på att driva in pengar från olika nationers förbund för att supportrar gjort ”homofoba” och ”diskriminerande” yttranden.

Det internationella fotbollsförbundet FIFA tjänar pengar på att gå den politiska korrekthetens ärenden genom att bötfälla olika nationers förbund för att deras supportrar sjungit ”homofoba” och ”diskriminerande” läktarsånger. Sammanlagt är det runt 15 miljoner kronor som den internationella fotbollsjätten drar in på detta sätt.

Sämst går det för central- och sydamerikanska länder där Chile, Argentina, Honduras, Mexiko och Panama ligger i topp. Även det konservativa och starkt islamiskt influerade Iran liksom Rumänien ligger högt upp i bottabellen.

Ett vanligt förfarande för spansktalande fotbollssupportrar är att skrika ”puto!” – vilket ordagrant betyder manlig prostituerad men som allmänt används som ett nedsättande begrepp mot homosexuella – till motståndarlagets målvakt när denne sparkar ut bollen.

Något som FIFA nu alltså försöker stävja i en bredare strävan efter en homogeniserad, utslätad och politiskt korrekt fotbollskultur.

Källa:
Miljonböter för homofobi


  • Publicerad:
    2017-10-06 21:25