HOMOLOBBYN. En kanadensisk kvinna berättar om sin uppväxt i ett homosexuellt och dysfunkionellt hem. En mörk historia som skiljer sig drastiskt från regnbågshistorierna man får höra om i media.

Dawn Stefanowicz delar med sig av sin historia om hur det var att växa upp i ett homosexuellt förhållande på 60- och 70-talet i Toronto där hon bland annat exponderades för olika människor från olika homosexuella subkulturer och framförallt av sexuell karaktär.

Stefanowicz är en internationellt känd föredragshållare, författare och och talare. I sin bok ”Out From Under: The Impact of Homosexual Parenting” skriver hon om hur barn på lång sikt påverkas av olika familjestrukturer och boendeförhållanden. Hon delar även med sig av sina personliga erfarenheter om hur det var att uppfostras av en homosexuell pappa i ett hem där hon regelmässigt exponderades för förvirrande, opassande och dekadent sexualitet genom hela sin barndom.

I en intervju med Lana Lokteff från Radio 3fourteen går hon djupare in i detaljerna om sin uppväxt och tar upp några av bevisen som visar att det kan vara skadligt för barn att växa upp av samkönade föräldrar. Vidare pekar hon på homolobbyns totala förnekelse av fördelerna av att barn växer upp i en tradionell familjeenhet. Hon beskriver därefter det politiska klimatet i Kanada, hur offentlig diskussion om problemen kopplade till samkönade föräldrar eller homosexualitet kan leda till att man blir dömd för hatbrott.

Hör intervjun nedanför:


  • Publicerad:
    2018-06-19 14:35