NORRLAND. En drogpåverkad afrikan la sig under tisdagen mitt på vägen i närheten av järnvägsstationen i Stöde, ett litet samhälle några mil väster om Sundsvall.

Efter att bilister stannat och kollat om mannen var skadad reser han sig upp och börjar vingla och skutta runt. Mannen gör också som en rusning mot en bil, vilket får föraren att hastigt backa undan från afrikanen. Därefter börjar mannen tydligen att klä av sig.

Händelseförloppet fångades på en film som Nordfront tagit del av och nu delar med sig av.

Polisen uppger angående händelsen på sin hemsida att de fick in extremt många samtal om den galne mannen i Stöde. När polisen anlände till platsen omhändertogs mannen och polisen konstaterade att han var påverkad av ”diverse droger” men inte behövde sjukvård.

På polisens hemsida står följande att läsa:

Flertalet 112-samtal till polisens ledningscentral om en man som helt sonika lagt sig på vägen. Oklart varför i nuläget. Mannen skall enl. olika inringare vara av utländsk härkomst. Några har stannat och försökt ta honom av vägen. Mannen klev då upp och gick i riktning mot ett villaområde. Skall vara i närheten av järnvägsstationen i Stöde. Har nu också klätt av sig större delen av sina kläder. Skulle innan ha varit iklädd blå jeans, linne och en tröja. Fortsatt stor belastning på inkommande samtal till polisens ledningscentral om denne man. Han verkar vara mycket frustrerad över något. Går i riktning nu mot järnvägen. Polisen har via driften i Ånge stoppat anländande tåg bl.a ett godståg som var alldeles i närheten. 2 polispatruller har beordrats på ärendet. Även ambulans och räddningstjänst är på väg. Uppdatering kl. 19.44: En person har omhändertagits av polis. Påverkad av diverse droger dock inget ambulansärende. Personen kommer att föras till Sundsvalls polisstation där en bedömning görs av befäl om personen skall få sova ruset av sig i en polisarrest.


  • Publicerad:
    2016-04-21 15:45