TERRORSTATEN ISRAEL. Israels försvarsminister Naftali Bennett hyllar den israeliska arméns hantering av palestinier med schaktmaskin. VARNING FÖR STARKA BILDER!

I söndags sköt israeliska soldater ihjäl den 27-årige palestiniern Mohammed Al-Naem nära Israels uppförda stängsel mot Gaza. Efter att Al-Naem mördats sargas kroppen med en schaktmaskin.

Händelsen filmades av en fotograf på nyhetsorganet Al-Hadath och har orsakat ett raseri i några länder utomlands.

Al-Naem var medlem i den Gazabaserade Al-Quidbrigaden, en beväpnad grupp inom den palestinska motståndsrörelsen Islamiska jihad.

Den israeliska schaktmaskinen användes för att hindra Al-Naems kamrater att rädda kroppen från att beslagtas av den israeliska ockupationsmakten.

Palestinierna tvingades fly medan schaktmaskinen gick till attack, understödd av en stridsvagn.

Flera palestinier skadades under den israeliska attacken. På videon kan man se en av männen hoppa iväg på ett ben efter att ha blivit skjuten av en israelisk soldat.

Israels försvarsminister Naftali Bennett hyllade militärens agerande och kommenterade att man försökte hämta ”en terrorists” kropp.

I ett försök till poetiskt jubel inför ”sinnenas skönhet” som även uttrycker irritation över ”den hycklande kritiken mot militärens omänsklighet”, avslutar Bennett sitt tweet med att skriva att ”det är så här det ska göras, och det är så här det kommer att göras”, åsyftande hur palestinier ska behandlas och kommer att behandlas även i framtiden.


Hamas talesman Fawzi Barhoum kommenterade händelsen med att Israel ville visa upp sin makt.

— Israel avsåg att döda en obeväpnad ung man inför hela världens kameror. Skymfningen av hans kropp rakt framför ögonen på hela världen är ett avskyvärt brott som kan läggas till de andra brotten mot vårt folk, sade Barhoumi.

Det juridiska centret för arabminoriteters rättigheter i Israel, Adalah, har krävt att en brottsutredning inleds. Man anser att Israels agerande som ”uppvisas på videon betraktas som krigsbrott och flagranta brott mot internationell straffrätt, och mot internationella mänskliga rättigheter och humanitär lag”.

Källa:
Israel hangs dead Palestinian from bulldozer


  • Publicerad:
    2020-02-25 20:00