ISRAEL. Judar filmades när de försökte frita en ultraortodox rabbin som greps av polis misstänkt för våldtäker och bedrägerier.

Anhängare till den ultraortodoxe rabbinen Eliezer Berland försökte under måndagskvällen frita sin ledare när denne greps av polis i Jerusalem. Filmklipp från händelsen visar hur gruppen av judar försöker blockera en hel väg för att slita ut Berland från den polisbil som han fraktas i.

Rabbin Eliezer Berland är misstänkt för våldtäkt på två kvinnor, men också för att ha lurat av folk stora summor pengar mot särskilda ”välsignelser”.

Ett av hans offer var en svårt cancersjuk kvinna som han avrådde från att genomgå strålbehandling. Istället fick han henne att köpa en ”välsignelse” av honom för 20 000 shekel, vilket motsvarar 58 000 kronor. Kvinnan avled i sviterna av sin cancer i september, varpå Berland polisanmäldes av hennes mor.

Förutom att han dessutom är misstänkt för två våldtäkter misstänks han ha beordrat en misshandel på maken till en av sina offer. Syftet med misshandeln ska ha varit att förmå maken att ta tillbaka sin polisanmälan.

Källa:
Stones thrown by SECT rioters as police arrest rabbi accused of rape & ‘HEALING’ for money (VIDEOS)


  • Publicerad:
    2020-02-09 19:00