OCKER. FBI har gripit en jude i New York som utnyttjat människors oro för coronaviruset genom att sälja skyddsmasker till kraftiga överpriser.

En mobilkamerafilm som sprids på sociala medier dokumenterar när USA:s federala polis, FBI, gör ett tillslag mot en jude bosatt i Brooklyn, New York.

Brottet som den 43-årige juden Baruch Feldheim har begått är att ha hamstrat stora lager med skyddsmasker av typen N95 för att sedan sälja dem till ockerpriser till oroliga amerikaner. Feldheims pris till kund handlar om så mycket som 700 procent av maskens nominella konsumentpris. Samma påslag som Expressen anklagade Alternativ för Sveriges vice partiledare William Hahne för, vilket ledde till en kritikerstorm som fick honom att avgå från AfS:s partistyrelse.

Feldheim använde sitt hem som kontor för att sälja skyddsutrustning svart till läkare och sjukhuspersonal. Under spaningen mot honom såg agenterna att folk besökte hans hemadress och gick därifrån med lådor som såg ut som om de innehöll sjukvårdsutrustning.

Mobilkameravideon är inspelad utanför Feldheims hem i Brooklyn. På grund av att de närvarande judarna som samlats på trottoaren utanför Feldheims hem talar ett främmande språk, är det svårt att bedöma grannskapets reaktioner på FBI:s tillslag.

FBI slog till mot två platser. Utöver maskerna hade Feldheim samlat handsprit, kirurgiska instrument och olika sorters medicinsk skyddsutrustning. Det rör sig om cirka 80 000 masker som han gömt både hemma och i en lagerlokal. FBI gjorde dagen efter gripandet av Feldheim en razzia i lagerlokalen som ligger i ett industriområde i Linden i grannstaten New Jersey.

Enligt brottsanmälan skulle det beslagtagna materialet räcka för att ”förse ett helt sjukhus” med skyddsutrustning.

Attackerade FBI-agenterna med virus
Agenterna ska enligt tidningen The New York Post ha hållit ”socialt avstånd” till mannen vid konfrontationen, på grund av att agenterna själva var rädda för coronavirus. Då agenterna grep Baruch Feldheim hävdade han att han själv var smittad med Covid-19, samtidigt som han hostade på FBI-männen.

Vid tillfället ljög han också för agenterna och sade att han arbetade för ett företag som köpte och sålde personskyddsutrustning, säger New Jerseys statsåklagare.

En kort tid innan gripandet av Feldheim gick USA:s president Donald Trump ut och hävdade att sjukhusen i New York City ”rensades” på sjukvårdsutrustning. Detta avfärdade New Yorks borgmästare Bill de Blasio som en förolämpning, detta skriver New York Post längst ned i sin artikel och därmed insinuerar att Feldheim har varit inblandad i organiserad stöld av skyddsutrustning från sjukhus i New York.

Faktum är dock att Feldheim åtminstone delvis har köpt in en hel del material från Kanada; åtta industripallar med masker, i syfte att sälja dessa vidare till ockerpriser.

Om Baruch Feldheim skulle dömas i domstol, beräknas maximistraffet vara sex års fängelse och ett kombinerat bötesbelopp om 350 000 dollar för båda brottsmisstankar om illegal försäljning samt våld mot tjänsteman.

Värt att notera är att denna nyhet har blivit relativt uppmärksammad på sociala medier, där de flesta är noga med att peka ut Baruch Feldheim som jude. Storbolagsmedierna har i vanlig ordning inte visat intresse för detta faktum och försökt tona ner nyheten rent allmänt.

Källor:
Coronavirus News: New York City man arrested for allegedly coughing on FBI agents, claims he has COVID-19
Brooklyn man arrested for hoarding masks, coughing on FBI agents
Youtube: FBI RAIDS Jewish guy in BROOKLYN NY for HOARDING 5,000 boxes of N95 masks


  • Publicerad:
    2020-04-02 14:50