SATIR. En youtuber som lägger upp satiriska videor med Lego-tema undrar vems sida den politiska ledningen i Lego City egentligen stödjer: Israel eller Palestina?

Den satiriske Youtubeanvändaren MrMr BigVass som använder Legomodeller i produktserien LEGO City för att göra satiriska videor, har undersökt de politiska och kommersiella förbindelserna mellan Lego City och staten Israel, och finner att inga transporter företas mellan de båda staterna.

Däremot finns resor mellan Lego City och många andra städer, som Kairo, Oslo och naziststaden Berlin.

MrMr BigVass gör antagandet att Lego Citys regering inte tillåter resor till Israel. Detta kan betyda att de inte erkänner diplomatiska och konsulatskydd för sina medborgare om de skulle resa till landet. Detta kan i i sin tur bero på Legostatens täta förbindelser med arabiska stater och Palestina.

För några dagar sedan lät MrMr BigVass meddela att Adolf Hitler har setts i Lego City.

Det var för några år sedan det ryktades att FBI upptäckt att han fegt hade flyttat till Argentina efter andra världskriget istället för att begå självmord i sin bunker.

Detta visade sig vara fake news, men enligt MrMr BigVass har han fotograferats i Lego City, vilket tyder på att han istället kan gömma sig där.

Skärmavbild: Youtube.

Denna uppgift fick ett terrorteam från Israels underrättelsetjänst Mossad att försöka genomföra en illegal mordaktion mot Hitler i Lego City, som dock misslyckades.

Skärmavbild: Youtube.

Identiteten på den fotograferade Legofigur som antagits varit Adolf Hitler, har dock inte kunnat bekräftas.


  • Publicerad:
    2020-05-07 12:00