USA. En grupp nationella motdemonstranter dök upp när en svart medborgarrättsgrupp höll en presskonferens med krav om att det amerikanska basebollförbundet ska sprida propaganda för svarta.

robert-ransdell

En svart medborgarrättsorganisation samlades under onsdagen vid Great American Ball Park i Cincinnati för att kräva att det amerikanska basebollförbundet sprider propaganda för ”Black Lives Matter”-rörelsen under den årliga Allstarmatchen i baseboll i juli.

Men det anti-vita budskapet skulle inte få stå oemotsagt. Under presskonferensen, där kraven lades fram till basebollförbundet, dök en grupp av nationella aktivister upp hållandes plakat med budskapet ”Diversity Means Chasing Down The Last White Person” med hashtagen #white genocide. Aktivisterna tog också till orda och snart utbröt högljudd diskussion mellan de båda grupperna. Aktionen har fått stor medial uppmärksamhet.

National Alliance-aktivisten Robert Ransdell var en av de nationella som genomförde aktionen, som skedde tillsammans med Traditionalist Youth Network.

Ransdell påpekar att det är hyckleri när svarta vill ha krafttag mot våld från vita när svarta är kraft överrepresenterade vid mord, våldtäkter och annan grov brottslighet i USA. Även när svarta är offer är det oftast andra svarta som är förövare, säger Ransdall.

Han lyfter också fram att de svarta demonstranterna beskrivs i mycket positiva ordalag i massmedia medan han själv svartmålades och kallades för ”rasist” när han förra året arrangerade en stöddemonstration för Pat Mahaney som blev brutalt och helt oprovocerat misshandlad av sex svarta i samma stad, Cincinnati.

Så kallad Black on White-Crime är ett stort samhällsproblem som USA:s politiker inte tar på allvar. Däremot har USA:s president Barack Obama och utrikesminister Hillary Clinton i flera tal hjälpt till att göra ”Black Lives Matter” viral.

I januari avslöjade Washington Post att den judiske multimiljardären George Soros låg bakom Ferguson-protesterna som senare urartade i våldsamma upplopp. Detta genom att finansiera och mobilisera protesterna vilket bland annat skedde genom att bussa svarta aktivister till Ferguson för att protestera. I samma artikel framgår att Soros även ligger bakom ”Black Lives Matter”:

Med uppbackningen av rikstäckande medborgarrättsrörelser och Soros finansiering växte ”Black Lives Matter” från en hashtag till ett fenomen på sociala medier. Inklusive en #BlackLivesMatter-bussresa och marsch i september.

Se filmer nedan:

Aktivisternas egna film (aktionen börjar vid 2:45):


  • Publicerad:
    2015-05-22 19:50