HOMOPROPAGANDA. Höjdhopparen Emma Green Tregaro målade naglarna i regnbågsfärger för att visa sitt stöd för homorörelsen. Nu får hon kritik av en rysk idrottskvinna för sitt propagerande mot Rysslands lag mot homopropaganda.

OSryssland

Höjdhopparen Emma Green Tregaro målade i går sina naglar i regnbågsfärger under friidrotts-VM för att propagera för hbt-rörelsen och kritisera Rysslands lag mot gaypropaganda. Detta har upprört den ryska stavhopparen Jelena Isinbajeva som menar att Tregaro inte respekterar Rysslands folk. ”Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Jag stödjer vår regering”, säger Isinbajeva under en intervju.

Tregaros propagerande föranleddes enligt henne av Rysslands nya lag, samt att landet kommer vara värd för vinter-OS. Själv anser Tregaro att hon inte gjort något fel. ”Idrott handlar om att respektera varandra, så jag tyckte att det var en fin gest. Jag tycker att kärlek till en annan människa inte kan vara fel på något sätt. Om jag kan visa det på ett så enkelt sätt som att måla naglarna i regnbågens färger känns det som en väldigt liten sak för att förhoppningsvis sprida lite glädje. Sen är det även folk som blir upprörda av det, men jag har fått många positiva kommentarer”, säger Tregaro.

Isinbajevas ser anorlunda på saken och anser att man inte ska lyfta fram homosexualitet som något positivt. Hon menar också att Rysslands befolkning anser sig vara ett normalt folk: ”Om vi tillåter folk att marknadsföra och göra allt det här på gatan, så är vi rädda för vår nation. Vi anser oss vara normala, pojkar lever med flickor och flickor lever med pojkar. Det kommer från långt bak i tiden, vi har aldrig haft problem med sånt här förr och vi vill inte ha det i framtiden.”  Se Jelena Isinbajevas uttalande under en presskonferens nedan:

Den Internationella olympiska kommittén har tidigare meddelat att inga homosexuella idrottare får särbehandlas under OS, men säger samtidigt att all form av propaganda på OS-arenan är förbjuden och bryter mot OS-reglerna.

Källa:
VM–drottningens attack mot Emma


  • Publicerad:
    2013-08-15 21:00