AUSTRALIEN. En afrikan har skjutits ihjäl av polis efter att ha kört in i en folkmassa med en bil och attackerat människor med kniv i Melbourne. En person uppges vara död och två skadade, samtidigt som australiensiska myndigheter utreder händelsen som ett terrordåd.


Film som visar hur polisen förgäves försöker kontrollera gärningsmannen innan han skjuts till döds.

Polisen i Melbourne fick under fredagen skjuta ihjäl en man som gått till vansinnesattack mot allmänheten på stadens gator. Mannen – som enligt bilder och filmklipp verkar vara afrikan – ska ha kört in i en folksamling med en bil i centrala Melbourne. Därefter ska han ha tänt eld på bilen och fortsatt till fots beväpnad med en kniv.

Enligt uppgifter ska en person vara död och två skadade efter afrikanens attack. Den ena skadade personens tillstånd ska vara kritiskt, medan den andra klarat sig bättre.

Attacken markerade första gången som polisen i Melbourne fick testa sitt antiterrorsystem, vilket bland annat innebär att man spelar upp en larmsignal i ett högtalarsystem som varnar människor som befinner sig i området.

— Det finns inga kända kopplingar till terrorism i det här läget, men vi utesluter inte att det kan finnas en koppling, sade David Clayton vid polisen i Victoria tidigare.

Enligt uppgifter utreds händelsen också som ett terrordåd.

På Twitter har filmer laddats upp där afrikanens strid med polisen kan ses från olika vinklar:


Källor:
1 killed, 2 injured as knife-wielding attacker goes on rampage in central Melbourne (PHOTO, VIDEO)
Man gick till attack med kniv i Melbourne


  • Publicerad:
    2018-11-09 11:00