USA. Ett otrevligt möte med mångkulturen i USA har filmats och väckt starka reaktioner på internet.

I filmen ser man hur en grupp svarta ungdomar har omringat en ung vit flicka och hennes betydligt yngre lillebror. En svart flicka anfaller tillsynes oprovocerat den vita flickan som faller till marken där hon blir sparkad och slagen i ansiktet upprepade gånger och hålls fast i håret.

När flickan väl kommer på fötter försöker hon springa från platsen med sin lillebror, men det svarta gänget som filmar och skrattar kommer ifatt syskonen och misshandeln fortsätter. När den vita flickan blir nedslagen igen försöker hennes lillebror komma till undsättning men den lilla pojken blir då slagen och knuffas brutalt omkull så att han ramlar och hårt slår i marken.

Filmen har väckt starka reaktioner efter att den publicerades på Facebook och Youtube uppges ha censurerat filmen upprepade gånger, antagligen på grund av att det är barn som utsätts för våld i filmen. På LiveLeak har filmen i alla fall setts av hundratusentals människor.

Amerikanska medier som gärna skyller på rasism när vita poliser skjuter svarta brottslingar har i det här fallet varit mer försiktiga med att dra slutsatser och verkar nu istället föredra att skriva att misshandeln ”möjligtvis var rasligt motiverad”.

Klicka HÄR för att se filmen (Varning för mycket otrevliga bilder!).


  • Publicerad:
    2015-03-17 01:00