RÄTTSFALL. Den rasfrämling som filmade den omtalade Facebookvåldtäkten 2017 har nu dömts till 14 års fängelse för mord.

Adrian Aragy närmast kameran.

Armeniern Adrian Aragy, som bytt från sitt tidigare namn Emil Khodagholi, direktsände i januari 2017 en våldtäkt på Facebook där hans två afghankompisar Maysam Afshar och Reza Mohammed Ahmadi förgrep sig på en svensk kvinna.

— Så här ska en svensk hora knullas, jublade Aragy under sändningen, enligt tingsrättsdomen.

De två afghanerna som utförde våldtäkten dömdes till ett år och fyra månaders fängelse respektive två år och åtta månaders fängelse för våldtäkt i hovrätten. Adrian Aragy dömdes bland annat för underlåtenhet att avslöja våldtäkt samt grovt förtal för att ha sänt den på Facebook.

I augusti 2018 sänktes dock hans straff då Högsta domstolen slog fast att man inte kan dömas för underlåtenhet att avslöja våldtäkt om man även är misstänkt för medhjälp till våldtäkt, något som åklagaren ursprungligen hade yrkat på.

Adrian Aragy har i dagarna, närmare bestämt den 26 mars, dömts för ytterligare ett brott. Denna gång till 14 års fängelse för mord.

Den 2 augusti 2019 knivhögg Aragy en man i bröstet vid en busshållplats i Eriksberg i Uppsala. Fyra månader efter mordet ringde han till polisen och erkände brottet. Han uppgav i förhör att han misstagit mannen för en annan person som gått runt på stan och talat illa om honom.

Källa:
Uppsala tingsrätt Mål nr: B 5452-19


  • Publicerad:
    2020-03-30 20:50