LUDVIKA. Under kvällen utspelade sig en dråplig incident då skraja politiker utlöste ett falsklarm så att en insatsstyrka larmades till Ludvikas kommunfullmäktige.

Under kvällen hölls kommunfullmäktigemötet i Ludvika och chefen för Motståndsrörelsens parlamentariska gren, Pär Öberg, fanns bland annat på plats.

Kvällen fortlöpte initialt problemfritt, tills dess att en rasfrämmande yngling började fotografera Nordfront TV:s utsända på plats, varpå dessa valde att ta ett fotografi tillbaka.

Fotografi som togs som svar på att ynglingen till höger i bild fotograferat Nordfront TV:s utsända. Klicka för förstoring.

Därefter gick mannen i grön pikétröja fram till väktare som stod vid ingången till möteslokalen samtidigt som han pratade intensivt i telefon uppenbarligen ovetandes om att det inte är brottsligt att fotografera på allmän plats.

Den arabiske familjen tog sig även förbi avspärrningsbanden, som skiljer åskådare från de så kallade politikerna, och syntes stå och tala med den svenskfientlige rasfrämlingen Mohammed Alkazhami.

Det som gjorde att insatsstyrkan larmades till platsen av de minst sagt ynkliga politikerna var alltså att en Nordfront-journalist knäppt ett fotografi tillbaka på en individ som fotograferat honom.

— Det är en ynklig politiker som utlöst någon form av larm varpå insatsstyrkan, i samråd med väktare på plats, avstyrt en insats eftersom det handlade om ett falsklarm. Händelsen avslöjade dock vilka resurser som systemet avsatt till att trakassera Nordiska motståndsrörelsen i Ludvika, säger Robin Palmblad från Nordfront TV.

När Pär Öberg och Robin Palmblad gick ut för att konfrontera insatsstyrkan valde de att snabbt fly från platsen i en mörkgrå skåpbil av märke Volkswagen med registreringsnummer YJS 434.

Fordonsinformation: YJS434, PB, VOLKSWAGEN, VW, GRÅ, 2016, I TRAFIK, 171023, UTRYCKNING, POLISMYNDIGHETEN VÄRMLAND, KARLSTAD.

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring.

Ytterligare fordon som antagligen var involverat i den avstyrda insatsen. Klicka för förstoring.

Se den sinnessjuka prioriteringen av polisresurser:

UPPDATERING: Fordonet i Ludvika 2018-04-29:

Fordonet fångades på bild utanför Ludvika strax innan Motståndsrörelsens 1 maj-demonstration 2018.

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring.


  • Publicerad:
    2018-05-29 00:54