LONDON. Den brittiske filmstjärnan Terence Stamp menar att engelska nu är ett främmande språk i London och att han känner sig som en främling i sitt eget land.

terence-stamp-2008-ap_20100721151209_640_480

Terence Stamp.

På sextiotalet var Terence Stamp en välkänd figur på vita duken i London. Han var stjärnan i filmen Billy Budd som han fick en Oscarsnominering för och även en Golden Globe. Han spelade också i Far From The Madding Crowd.

Han for sedan till USA för att göra karriär i Hollywood i filmer som, Superman – The movie, Young Guns och Star Wars: Episod I – Det mörka hotet, hans senaste film var Big Eyes som hade premiär på juldagen 2014.

När nu den 76-årige filmstjärnan besöker sin hemstad, det kraftigt mångkulturella London, känner han inte igen sig.

— Det är väldigt sorgligt att se hur få engelsmän det finns i London och att man nu knappt kan göra sig förstådd genom att tala vårt eget språk. Det har förändrats så mycket på så kort tid. Gud vet hur London kommer att se ut om ytterligare ett decennium eller så, säger han till Daily mail.

Terence Stamp växte upp i östra delen av London där mångkulturen idag kanske är som värst. Han bor inte längre där, men ibland beger han sig ändå dit för att köpa Alphonsomangos på marknaden på Green Street.

— Jag har tur om jag lyckas köpa några alls för nästan ingen talar engelska längre, säger Stamp.

Den 76-årige skådespelaren skall även tidigare ha sagt:

— Du ser dessa mammor vandrade runt med sina barnvagnar och fyra av fem av dem har dessa sjalar lindade runt sina huvuden. Jag tycker inte det är London längre. Inte det London jag känner igen mig i åtminstone.

Även superstjärnan och komikern John Cleese känd från Monty Python och Pang i bygget har sagt liknande saker år 2011.

Källa:
English is now a foreign language in London, says Terence Stamp


  • Publicerad:
    2015-07-22 17:30