GAMMELMEDIA. David Baas, hetsjournalisten som ogillar uppmärksamhet riktad mot sin egen person, tilldelas nu ett journalistpris av Advokatsamfundet, en organisation som gjort sig känd för att motverka svenska intressen.

Den antinationella stalkerjournalisten David Baas har gjort sig ett namn – och kammat hem stora summor – på att för tidningen Expressens räkning hänga ut och förfölja nationalister. Journalistisk uppmärksamhet riktad mot honom själv har han dock alltid tagit avstånd ifrån.

Baas, som tycks ha blivit den judiska pressens och dess priskommittéers stora gunstling, har tidigare belönats med Stora Journalistpriset en gång samt utmärkelsen Guldspaden två gånger – i samtliga fall för sina angrepp på nationalister.

Nu har han dessutom tilldelats Advokatsamfundets journalistpris på 50 000 kronor. Så här lyder prismotiveringen:

David Baas avslöjar med beundransvärd envishet nazister, rasister och islamister och ställer dem till svars utan att blinka. I en tid då antidemokratisk nationalism och radikal islamism vinner mark fortsätter David Baas oförtrutet att arbeta på tydlig humanistisk grund.

Så här kommenterar Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander valet av pristagare i ett pressmeddelande:

— I tider av turbulens och ifrågasättande av journalistiken känns det extra angeläget att dela ut priset till en journalist som arbetar granskande.

Hon lägger till:

— David Baas avslöjanden, ofta av sådan information som makthavare eller extremistiska rörelser inte vill ska komma ut, är viktiga i en demokratisk rättsstat.

Så här kommenterar Baas själv tilldelningen av priset:

— Det är ett väldigt fint pris. Själva motiveringen sammanfattar den strävan som jag har i mitt jobb.

Advokatsamfundet gjorde sig, under Anne Rambergs nästan tjugoåriga ledarskap fram till september förra året, känd som en pro-judisk aktivistorganisation som motverkade svenska intressen, till exempel genom att ta ställning för massinvandringen och att smutskasta kritiker av densamma.


  • Publicerad:
    2020-06-14 19:35