SOCIALDEMOKRATI. Finansminister Magdalena Andersson åkte på skidsemester.

Den 18 december gick regeringen ut med uppmaningar om att ingen trängsel får förekomma på köpcentrum i jul. I ett pressmeddelande skrev regeringen att man ”ser med oro på den höga smittspridningen av Covid-19” och att stränga restriktioner om ett maxantal på fyra personer därför var på plats. Vidare uppmanade man kommuner och regioner att omedelbart stänga ner idrottsanläggningar, badhus, mötesplatser, öppna förskolor och museer.

Det har nu visat sig att ministrarna själva brutit mot de egna direktiven.

Först framkom att inrikes- och justitieminister Morgan Johansson coronashoppade på ett köpcenter under annandagen. Detta trots uppmaningarna till svenska folket och att statsminister Stefan Löfven sagt att vi inte kan ha en mellandagsrea som vi brukar och att ”alla måste ta ansvar”.

Under gårdagen framkom att Stefan Löfven själv coronashoppade den 20 december, två dagar efter regeringens nya direktiv, i en galleria i centrala Stockholm.

”Väldigt märkligt att hon var där”

Nu framkommer dessutom att finansminister Magdalena Andersson, som nyligen blev vald till ordförande i IMF, varit ut och coronarest till skidorten Sälen. Även detta skedde den 20 december.

– Jag tycker att det var väldigt märkligt att hon var där, i Sälen. Och att det var i en skiduthyrning på en bytesdag – det var så många fel. Det hade kanske varit bättre en tisdag morgon eller något, när det inte kommer så mycket folk, säger ett vittne till Aftonbladet.

Inför julledigheten skrev Folkhälsomyndigheten följande om den typ av skidresor som finansministern nu gjort.

”Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig.”


  • Publicerad:
    2020-12-30 14:10