NATO Tidigare i veckan pratade Erdogan om att Sverige skulle utlämna 73 terrorister. Men nu går Finlands utrikesminister ut med ett ”förtydligande”.

Det var i tisdags som Sverige, Finland och Turkiet kom överens om ett avtal för att släppa in de nordiska länderna i krigsalliansen Nato. Enligt avtalet ska länderna bland annat ”hantera Turkiets väntande deportations- eller utvisningsönskemål av terrormisstänkta snabbt och grundligt”.

Kort därefter stoltserade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan med att Sverige hade lovat att utlämna 73 kurdiska terrorister till Turkiet.

Turkens påstående syns dock inte i det skriftliga avtal som länderna skrev under. Något som Finlands utrikesminister Pekka Haavisto nu går ut och påtalar.

— Man har kommit överens om det som står på pappret och självklart kan man ha olika synpunkter, men nu är man ense om vad som står i denna text och inget annat är överenskommet, säger Haavisto till Svenska Yle.

Han poängterar att inget om några individer eller listor med personer togs upp under ländernas möte. Det är således oklart om Sverige och Finland kommer att utlämna de 73 individer som Erdogan talade om under torsdagens presskonferens.