MÅNGKULTUREN. Efter en våldtäkt på en flicka i 10-årsåldern i Uleåborg går polisen nu ut med en varning till andra flickor och deras föräldrar.

Nyligen häktades sju utländska män i Finland. En man är 38 år gammal medan de andra är mellan 20 och 30 år gamla. De är bland annat misstänka för en grov våldtäkt mot en flicka på drygt tio år. I flera månader ska hon ha blivit utsatt för övergrepp i männens privata bostäder.

Nu varnar polisen i Uleåborg unga flickor och deras föräldrar för våldtäktsmän som är aktiva på sociala medier, där utländska våldtäktsmän med ”dåliga finskspråkiga färdigheter” tar kontakt med ”betydligt yngre” minderåriga flickor i Uleåborg-området.

Polisen har fått dussintals rapporter om dylika fall där utländska män har försökt kontakta unga flickor på nätet.

— Jag hoppas inte detta kommer att leda till mer rasism. Polisen vill betona att inte alla med utländsk bakgrund är oärliga eller brottslingar, säger polisen Markus Kiiskinen.

Polisen i Uleåborg utreder just nu tre separata fall där rasfrämmande män misstänkts för sexuella övergrepp mot barn under 15 år. Samtliga misstänkta utger sig för att vara asylsökare eller flyktingar.

I Sverige har dessa övergrepp endast fått uppmärksamhet i alternativmedia.

Källa:
Finsk polis varnar flickor för utländska våldtäksmän


  • Publicerad:
    2018-12-06 14:15