FINLAND. Nordfront skrev i januari om en finsk sympatisör till Motståndsrörelsen som drabbats av falska brottsanklagelser och polistrakasserier. Han meddelar nu att brottsutredningen lagts ner eftersom det inte funnits några bevis.

Tyrrunefanan vajar i Finland. Foto: Vastarinta.com.

Nordfront har talat med den finska sympatisören ”Onni”, som i januari berättade att han utsatts för falska brottsanklagelser och polistrakasserier.

Det var i november 2020 som polisen i Finland arresterade Onni, misstänkt för brottet ”förberedelse till grovt brott mot liv och hälsa”. Polismyndigheten hade fått in ett anonymt tips, där någon hävdade att Onni planerade en knivattack mot ”minoritetsgrupper”.

Anklagelserna var helt och hållet påhittade, och sympatisören vet fortfarande inte vart de här uppgifterna har kommit ifrån. Polisen konfiskerade också hans mobiltelefon, dator och externa hårddiskar.

Efter Nordfronts första artikel om fallet har Onni talat med polisen ett flertal gånger. Polisen hävdade vid flera tillfällen att han skulle få tillbaka sin dator, för att vid ett senare tillfälle säga att de behövt mer tid för att genomsöka den.

Nu i veckan lades utredningen slutligen ner. Polisen hade inte hittat någonting brottsligt i varken mobiltelefonen eller datorn efter sex månaders sökande.

Onni berättar att han har fått tillbaka sin elektronik, dock i ett dåligt skick. En av hårddiskarna i datorn har gått sönder och mobiltelefonen betedde sig så märkligt att han var tvungen att slänga den och köpa en ny.

Trots allt så är han vid gott mod, och han känner sig glad över att brottsutredningen lagts ner.

— Jag vill önska alla en glad påsk, och jag tipsar alla om att se dokumentären Europa – The Last Battle, hälsar Onni alla Nordfronts läsare.


  • Publicerad:
    2021-04-04 16:40