Den sjätte juni, på Sveriges nationaldag, anordnade Näste 3 en social aktivitet med tal och middag för aktivister, partimedlemmar och sympatisörer.

Först på schemat stod middag bestående av potatis, kött och sås.

Därefter var det dags för tal. Först ut var Nordfronts kampredaktör Sebastian Elofsson som talade om hur det politiska och mediala systemet har gjort nationaldagsfirandet till ett mångkulturellt jippo där man firar det svenska folkets rasliga och kulturella undergång. Han talade sedan om hur Nordiska motståndsrörelsen en dag som denna inte hyllar den svenska nationen utan Norden och att vi måste se framåt istället för att drömma oss tillbaka till de forna glansdagarna.

Näste talare var Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Lindberg talade om begreppet nationalism och gick in på de olika definitionerna av nationalism. Ledaren konstaterade att Motståndsrörelsen inte företräder någon form av statsnationalism som bygger på landsgränser utan istället företräder en nationalistisk socialism som grundar sig på ras.

Efter talen var det dags för tårta och kaffe. Dagen avslutades med kubbspel och att deltagarna gemensamt sjöng Sång till Norden.


  • Publicerad:
    2017-06-14 12:30