VÄNERSBORG. SOS Alarm mottog ett samtal på lördagen från en kvinna vars dotter blivit utsatt för sexuellt övergrepp på Vattenpalatset i Vänersborg. Fler anmälningar väntas då mycket tyder på att fler blivit drabbade.

Enligt Hans Lippens, Polisens presstalesman i Väst, kom larmet vid fem-tiden på eftermiddagen. En polispatrull skickades till Vattenpalatset och tog en anmälan om sexuellt ofredande. Väl där kunde ingen misstänkt gärningsman finnas.

Flera unga flickor har blivit utsatta för sexuella ofredanden, TTELA hade under söndagen kontakt med tre som gjort polisanmälningar. Två av dem hade själva blivit tafsade på och i det tredje fallet var det en dotter som blivit antastad, bland annat jagad och tafsad i rumpan. Alla beskriver gärningsmannen som en vuxen man.

— Jag gjorde polisanmälan när jag kom hem, berättar en av de drabbade.

Hon höll sitt lilla barn i famnen, när mannen tog tag i hennes höfter och tryckte sig mot henne flera gånger.

— I det ögonblicket kände jag mig helt förlamad. Jag kunde inte släppa mitt barn ner i vattnet och inte försvara mig. Jag hade stenkoll på barnen efter alla rykten som går, men tänkte inte att det skulle kunna hända mig, berättar hon.

Mamman, vars dotter ska ha blivit jagad och tafsad i rumpan av mannen, berättar att flickan blev både rädd och förtvivlad.

— Eftersom det var en vuxen man blev hon rädd och vågade inte säga något. Hon var rädd att han skulle göra något värre, säger hon.

Hon höll sitt lilla barn i famnen, när mannen tog tag i hennes höfter och tryckte sig mot henne flera gånger.

Den tredje kvinnan berättar att en man mötte henne inne i den grotta som finns i badhuset och han där grabbade tag i hennes underliv.

— Jag blev mest förbannad, men jag har hört att yngre flickor har drabbats och jag är glad att det var jag och inte min dotter som råkade ut, säger hon.

Polisen i Trollhättan hade på söndagseftermiddagen kännedom om två anmälningar om sexuella ofredanden på Vattenpalatset, men inre befäl Karl-Johan Främling (sic) utesluter inte att det kan finnas fler.

— Det kan vara en fördröjning i våra system och det kan komma in fler anmälningar. Vi vill gärna ha in vittnesmål och anmälningar. Ibland är det ett mörkertal när kvinnor inte anmäler sådana här händelser, säger han.

Polisen kommer under måndagen fortsätta utreda anmälningarna om sexuell ofredande.

— Vi har inga misstänkta än och vilken omfattning det rör sig om är vi inte säkra på ännu, men det här kommer att föranleda stora ansträngningar från vår sida, säger Karl-Johan Främling.

Källa:
Kvinnor ofredade på Vattenpalatset


  • Publicerad:
    2016-01-31 20:10