FOLKUTBYTET. 24-åriga polisaspiranten Noor Hamza Al-Hussein i Örebro känner sig unik, men ska bereda vägen för fler muslimska poliser i Sverige.

Lokaltidningen Nerikes Allehanda skriver uppskattande om 24-åriga Noor Hamza Al-Hussein som är slöjbärande polisaspirant i Örebro.

Enligt Al-Hussein är det inte någon skillnad på poliser som endast upprätthåller svensk lag och de som även följer islams lag.

Efter att ha studerat till polis i två år är det nu dags för henne att göra ett halvårs praktik i Örebro län.

Noor Hamza Al-Hussein känner sig ”lite unik” eftersom inte många poliser ännu bär slöja på jobbet. Men det vill hon ändra på genom att vara en förebild för andra, blivande kvinnliga poliser från tredje världen.

Al-Hussein påstår att hon inte ser några som helst skillnader mellan en sekulär person och en fundamentalistiskt troende muslim – som hon själv är – inom den svenska poliskåren. Tidningens journalister ställer heller inga ifrågasättande följdfrågor om hennes påstående.

— Så jag vill gärna vara en förebild för dem som vill göra samma yrkesval och visa att det är möjligt. Jag skulle inte påstå att det är någon skillnad mellan en kvinna som har slöja och en som inte har inom polisen, säger Noor Hamza Al-Hussein till Nerikes Allehanda.


  • Publicerad:
    2020-04-17 12:00