INRIKES. Under natten utfördes hela tre attentat mot polisen i Tumba. Man ska bland annat ha tänt eld utanför polisstationen och detonerat en sprängladdning under en polisbil.

trasiga polisbilar

Arkivbild.

Efter att polisen strax före midnatt kontrollerade ett fordon i Tumba blev de överrösta med stenar. Enligt poliserna på plats så ska det ha rört sig om mellan tio till tjugo stenkastare.

— Personalen utsattes då för stenkastning av mellan 10 och 20 personer. Som jag förstod det skadades ingen vid händelsen, säger Lars Byström som är presstalesman vid polisen i Stockholm.

Strax därefter inkom ett larm om att det brann i staden, det visade sig då vara en anlagd brand utanför polisstationen. Dock blev det bara mindre skador på stationens fasad. En timme senare inkom ytterligare ett larm efter att en sprängladdning detonerat under en polisbil i vilken det satt fyra poliser.

— Det var under en polisbuss med personal i, säger Sven-Erik Olsson som är presstalesman vid Stockholmspolisens kommunikationscentral.

Attentaten rubriceras som försök till våld mot tjänsteman, grov mordbrand respektive mordförsök. Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade.

— Det är inte roligt, det känns väldigt, väldigt tråkigt. Överhuvudtaget är sådana här händelser väldigt allvarliga, säger Kia Samrell vid Stockholmspolisen.

Källa:
Attentat mot polisen söder om Stockholm


  • Publicerad:
    2015-08-21 17:15