POLITIK. Flera lokalavdelningar inom Liberalerna vill byta ut partiledaren Jan Björklund och partiledningen.

Ärkesionisten Birgitta Ohlsson, Liberalernas nya partiledare?

Liberalerna i Uppsala har dragit igång ett upprop efter att de gick ut och krävde förnyelse inom partiet vilket fått flera andra lokalavdelningar att haka på. Ett av kraven är att partiledaren Jan Björklund byts ut och ersätts av sionisten Birgitta Ohlsson.

Vi tror att Birgitta Ohlsson kan nå de yngre väljarna på ett annat sätt än vad Jan Björklund kan göra och att hon även har en politik som har den socialliberala prägel som vi vill att Liberalerna ska stå för, säger Malin Sjöberg-Högrell, länsordförande i Liberalerna i Uppsala.

Flera andra lokalavdelningar ställer sig också bakom förslaget om att nominera Ohlsson till ny partiledare. Liberalerna i Uppsala vill även byta ut partiets vice ordföranden och istället nominera europaparlamentarikern Cecilia Wikström som förste vice partiledare och riksdagsledamoten Christer Nylander till andre vice ordförande.

— Vi tror att det här kan ge den energikick som vi behöver ha och vi har ju stått och stampat på ungefär samma röstsiffror som i flera år. Vi tror att med en ny trio på toppen så gör det inget att vi byter partiledning ett år innan utan vi får en förnyelsekick som kommer att hjälpa oss att dra nya väljare inför valet 2018, säger Sjöberg-Högrell

Källa:
Krav inom Liberalerna att byta ut partitoppen


  • Publicerad:
    2017-06-01 15:10