HALLAND. Flertalet kvinnor har blivit överfallna och misshandlade i Halland. Överfall på kvinnor av det här slaget har tidigare varit ovanliga men sker nu på flera platser i Sverige, bland annat i Östersund.

Under några timmar på lördagskvällen kom det in flertalet anmälningar om oprovocerat våld mot mestadels kvinnor i Halmstad. Vid elvatiden överfölls en kvinna i Norre katts park där hon blev dragen i håret och slagen på kroppen och i ansiktet.

Runt klockan ett överfölls en kvinna vid en gångtunnel längs nya Tylösandsvägen. Hon blev avkastad från sin cykel och fick motta sparkar och slag.

I ett annat fall under natten var det två pojkar i tonårsåldern som blev överfallna. De båda pojkarna satt i en så kallad EPA-traktor då gärningsmännen krossade en ruta på fordonet och slet ut de bägge på asfalten. De fick motta sparkar och slag samtidigt som de låg ner.

I ett par av fallen beskrivs gärningsmännen som mörkklädda män i 20-års åldern. Men polisen vill i nuläget inte säga om det finns ett samband.

— Vi har en situation i Östersund och dessutom en liknande händelse i Kungsbacka. Jag kan förstå det mediala intresset, men jag kan inte dra någon slutsats om huruvida de här brotten hänger ihop, säger polisens utredningschef Martin Inglund.

Polisen uppges prioritera händelserna och man arbetar just nu för att försöka lägga ett pussel och ringa in gärningsmännen.

— Ofta uppstår ju vissa skador även på den som slår. Så om vi bara vet vilken krets vi letar i så kan vi titta på hur de ser ut, säger Inglund.

Förutom de uppmärksammade överfallen i Östersund skedde förra veckan två överfall på kvinnor i Kungsbacka, vilket liksom Halmstad ligger i Hallands län. Det började den 7 mars med att en 16-årig flicka blir brutalt misshandlad av tre unga män när hon ska möta en kompis. Hon får svåra skador och vårdas på sjukhus.

Den 8 mars sker nästa överfall på en 15-årig flicka. Det är tre män som sliter ner flickan på marken och försöker att våldta henne. hon lyckas undkomma utan skador. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsmän.

Källa:
Flera oprovocerade överfall i Halmstad


  • Publicerad:
    2016-03-14 22:40