GÖTEBORG. Ett flertal personer har skjutits till döds inne på en krog på Hisingen i Biskopsgården. Polisen befarar att dödstalet kan komma att stiga.

22:23 på onsdagskvällen inkom larm till polisen om en skottlossning på en krog belägen på Vårväderstorget i den invandrartäta stadsdelen Biskopsgården.

Enligt ett ögonvittne som befann sig inne på krogen stegade två män med automatvapen in och sköt ihjäl ett flertal personer, exakt hur många vill polisen inte uppge i nuläget.

10 ambulanser och ett 20-tal polisbilar kom till platsen och åtta skottskadade personer avfördes till sjukhus. Polisen befarar att dödssiffran kan komma att stiga och misstänker att händelsen kan vara gängrelaterad.

Klok av tidigare erfarenheter bevakade även polisen sjukhusen dit de skottskadade förts för att försöka förhindra ytterligare våldsamheter.

En till synes luttrad kvinna boende i området berättar för Aftonbladet att Vårväderstorget egentligen ligger i en lugn del av Hisingen:

— Jag har bott här i ett år och det har varit någon enstaka skottlossning, men aldrig något allvarligt. Det är ju gängen som håller på, men inte här utan längre in i Biskopsgården. Det här är egentligen det lugna området, säger hon.

Källor:
Minst två döda efter skjutning på Hisingen
Flera döda i skottdrama


  • Publicerad:
    2015-03-19 06:05