KÄRRTORP. Fem vänsterextremister är nu misstänkta för våldsamt upplopp i Kärrtorp. Nordfront har namnen på fyra av dem.

Vänsterextremistiskt klotter i Kärrtorp, från i söndags.

Vänsterextremistiskt klotter i Kärrtorp.

Fem vänsterextremister som lördagen den 15 december 2013 gick till angrepp mot nationella aktivister från bland annat Motståndsrörelsen är nu misstänkta för våldsamt upplopp och en förundersökning har startats i ärendet.

Nordfront har kommit över namnen på fyra av de misstänkta, den femte har skyddade personuppgifter.

De misstänkta personerna är Tim East Persson (941130-6773), Ates Ramiz Sengüler (890815-0298), Linus Soinjoki Wallin (940422-0155) och Lilly Svahn (821127-8240). Sedan tidigare sitter Joel Bjurströmer Almgren (790118-9378) häktad misstänkt för bland annat dråpförsök i samma fall.

Vänsteretremisten Lilly Svahn.

Vänsterextremisten Lilly Svahn.

Erik Soinjoki Wallin är en av de Revolutionära fronten-medlemmar som är misstänkt för grov misshandel av två gästarbetare i samband med Svenskarnas partis demonstration i Stockholm förra året.

Lilly Svahn är en AFA-aktivist som dömts till fem månaders fängelse 2009 för bland annat skadegörelse, våldsamt upplopp och hot mot tjänsteman.

Ates Ramiz Sengüler är tillsammans med Joel Bjurströmer Almgren misstänkt för grov misshandel av två personer som är mer än tio år yngre än Ramiz Sengüler. Medmisstänkta i det fallet är även tre till vänsterextremister varav en kvinna.

Hittills verkar endast lokalmedia i Eskilstuna skrivit om att även vänsterextremister nu är misstänkta för våldsamt upplopp i Kärrtorp. Smaklöst nog verkar artikeln dock ha gömts undan så att endast läsare som köper en ”plusprenumeration” kan läsa artikeln. Riksmedia, som hängt ut de nationella aktivister som är misstänkta för samma brott, har inte nämnt dessa nya uppgifter alls.

Har du mer information om den oidentifierade femte personen eller våldsbejakande vänsterextremister i allmänhet? Tipsa oss!


  • Publicerad:
    2014-03-18 13:25