En av Danmarks ledande experter på övergrepp mot kvinnor, Karin Helweg-Larsen, varnar nu unga danska kvinnor för utländska män i tidningen BT. Tidningen har nyligen gått ut med uppgifter om att utlänningar står för majoriteten av våldtäkter i Danmark.

Karin Helweg-Larsen, som är forskare i rättsmedicin vid Statens Institut for Folkesundhed, säger att unga kvinnor (piger) måste anpassa sitt beteende beroende på vilka de umgås med.

”Naturligtvis är en flicka inte medbrottsling till en våldtäkt. Men å andra sidan ska man som flicka vara medveten om de signaler man sänder ut – och folk från andra kulturer kan tolka signalerna annorlunda än danska män. En flicka kan utan problem låna soffan hos en dansk vän och sova tryggt, medan en från ett annat land tar detta som en invit till sex. Här ska danska flickor lära sig att säga klart och tydligt nej”, säger Karin Helweg-Larsen till BT.

Under gårdagen skrev Nordfront om kvinnor i Bryssel som flera gånger om dagen sextrakasseras av främlingar på öppen gata. Det är tydligen mycket som västerländska kvinnor ska tåla för att det mångkulturella samhällsexperimentet ska få fortsätta. Att Karin Helweg-Larsen, som även är politiker, i slutändan prioritetar mångkultur framför nordisk kvinnofrid är inte konstigt med tanke på hennes partitillhörighet. Hon är nämligen veteran i Enhedslisten, Danmarks motsvarighet till Vänsterpartiet.

Relaterat:

Forsker: Piger, pas på udlaendinge


  • Publicerad:
    2012-07-28 22:47