NORGE. Den norska ungdomsturneringen ”Norway Cup” kan i storlek mäta sig med Gothia Cup och pågår mellan den 31 juli och 6 augusti. Inatt greps en tränare misstänkt för fem fall av sexuella ofredanden av minderåriga nordiska flickor.

Rape_victim

Den allmänna ihågkomsten av Gothia Cup i år blev alla sexuella ofredanden. Nu har minderåriga flickor i den stora norska fotbollsturneringen för ungdomar ”Norway Cup” också blivit ofredade. En ledare för ett av fotbollslagen är nu misstänkt för fem fall av sexuella ofredanden. Återigen är det oskyldiga minderåriga nordiska flickor som blivit drabbade.

— Tränaren är misstänkt för fem fall av sexuella ofredanden. Offren är i dessa fall norska flickor i åldrarna 14 till 16 år, men vi har också flera uppgifter som tyder på att andra pojkar och flickor kan ha utsatts för samma sak. Detta försöker vi nu ta reda på, säger polisutredaren Grete Lien Metlid.

Mannen greps vid midnatt och blev under onsdagen förhörd. Även vittnen och offer har blivit förhörda och enligt polisen ska mannen bland annat utsatt flickorna för ”oönskat smekande”, vilket antagligen är en omskrivning för något grövre.

Till skillnad från Gothia Cup där ett helt lag blev avstängt från cupen verkar det i det här fallet som tränaren agerat ensam.

— Detta beteende är endast kopplat till en individ. Vi har ingen information som tyder på att andra aktörer är inblandadet. Laget har varit tillmötesgående, också till offren, säger Metlid.

Vid årets upplaga slog turneringen deltagarrekord då 2199 lag deltar i turneringen. Om det blir fler fall av sexuella ofredanden kopplade till turneringen återstår att se.

Källa:
Nytt fall av sexuella övergrepp på ungdomsturnering


  • Publicerad:
    2016-08-03 21:10