MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under lördagen befann sig aktivister och medlemmar från Näste 1 i Liljeholmen i Stockholm för att sprida det nationalsocialistiska budskapet. På plats fanns även samhällets bottenskrap som i vanlig ordning skanderade ut sina trötta så kallade ramsor.

I lördags höll Näste 1:s område 1 en offentlig flygbladsutdelning i Liljeholmen i Stockholm. Motståndsmännen klev in på torget strax efter klockan 12 och ställde upp med fyra fanor mellan busstorget/tvärbanan och tunnelbanestationen. Det är en vältrafikerad plats, precis jämte en galleria, vilket resulterade i att en stor mängd flygblad i rask takt började delas ut.

En kränkt kvinna i sina yngre dar hade dock fått syn på motståndsmännen innan man ställt upp och ringt efter ordningsmakten. Inom loppet av tio minuter hade två piketbussar anlänt till platsen för att övervaka den lugna – och lagliga – flygbladsutdelningen. Om detta är en realistisk resursfördelning kan man ju dock undra, speciellt eftersom att polisen påstår att de ”går på knäna” och på grund av detta tvingas lägga exempelvis våldtäktsanmälningar på hög.

Just dessa poliser var dock till en början relativt passiva under flygbladsutdelningen, vilket var en ovanlig syn då motståndsmännen i Näste 1 annars är vana vid motsatsen.

Efter en längre tid på torget, och efter att många flygblad hunnit byta ägare, började dock en sorglig skara så kallade antifascister sakta men säkert samlas. Som den ociviliserade skamfläck dessa människor är, stod de endast och gapade sina uttjatade, monotona ”ramsor” samtidigt som de störde allmänheten som ville diskutera med Motståndsrörelsen.

Förutom det så försökte de även att provocera motståndsmännen, vilket de dock inte lyckades med. Deras tafatta försök till provokation kan endast beskrivas som ett gäng gnällande småbarn som inte får som de vill.

En homoflagga hade vid ett tillfälle överlämnats till motståndsmännen, när batikhäxorna plötsligt ändrade sig och ville ha den tillbaka. Detta resulterade i att ett kortare tumult utbröt där polisen beslutade sig för att bilda en mänsklig mur för att separera motståndsmännen från den lilla pöbeln bestående av samhällets bottenskrap.

Pöblen kom vid ett tillfälle alldeles för nära Motståndsrörelsens fanor, varpå den ansvarige på platsen sade åt polisen att ”flytta bak dem eller så gör vi det”. Polisen lyssnade på direktivet och den sorgliga skaran puttades bort några meter.

Efter en bra stund kände sig motståndsmännen klara för dagen och bestämde sig för att börja bege sig hemåt. När man hade börjat gå från torget var det dock några ”revolutionära antifascister” som försökte sig på att göra något slags utfall, men innan man ens hade hunnit reagera så stoppades dessa av ynka tre ordningsvakter.

Därefter begav man sig hemåt efter den mycket lyckade aktionen.

Vill du också bli en del av motståndet? Ansök till Nordiska motståndsrörelsen.


  • Publicerad:
    2018-09-22 18:05