Helgen vecka 36 pågick Hälsinge Marknad i Hudiksvall som är en av Norrlands största marknader med 400 knallar och med ett besöksantal på 60 000 människor. Medlemmar i Hudiksvalls kampgrupp tog tillfället i akt under lördagen att sprida organisationens programpunkter genom att lappa bilar på parkeringar i anslutning till marknaden. Flera hundra bilar lappades ganska snabbt och utan större problem.

Det enda problemet som uppstod var att en man från Hudiksvalls Orienteringsklubb stal folks flygblad som de fått på sina bilar på den parkering som klubben ansvarade för. Mannen konfronterades direkt och kunde inte ge någon vettig anledning till sitt tilltag. Huruvida det ingår i orienteringsklubbens verksamhet att lägga sig i människors politiska uppfattning och hindra grundlagsskyddad informationsspridning, är oklart.

De etablerade folkförrädarpartierna sågs bedriva sin vanliga manipulation och skojeri på marknaden där de hade egna knallar. Flera människor uttryckte sitt stöd till aktivisterna och aktiviteten var lyckad.

1 2 3


  • Publicerad:
    2016-09-15 19:41