TACKSAMHET. ”Ensamkommande flyktingbarn” på ett boende var missnöjda med maten och bristen på roliga aktiviteter. Som svar på detta smetade de ner boendet med bajs och vandaliserade det.

Natten mellan tisdagen och onsdagen utsattes boendet Ciceron i Timrå för omfattande skadegörelse. På boendet bor enbart ”ensamkommande flyktingbarn”, som till största delen består av fullvuxna män utan giltiga asylskäl.

Dessa ”barn”, som påstår sig ha flytt från krig och förtryck, har nu valt att visa sin tacksamhet mot de svenska skattebetalarna på sitt egna sätt.

Enligt boendets föreståndare Ulla Winberg har ”barnen” kastat mat, förstört möbler och smetat avföring i flera utrymmen. Bland annat har de hällt ut sirap och yoghurt, förstört hela köket med avföring och smetat bajs på golv och på dörren till hennes personalrum.

Polisanmälan har gjorts, köket har stängts och en saneringsfirma har tillkallats.

Winberg berättar att bakgrunden är upprepade klagomål från ”barnen”:

— De tycker bland annat att det är för lite aktiviteter, och de vill ha en annan typ av mat, säger hon.

När ”barnen” inte fått sin vilja igenom har de blivit ”missnöjda”. I tisdags kväll innan de skred till verket hade personalen, tolkar och de boende ett möte där flera var ”väldigt arga” enligt Winberg.

Winberg med personal har försökt få ”barnen” att skriva klagomålsrapporter när de är frustrerade. Något som inte varit populärt.

— De här ungdomarna har lärt sig att om de protesterar får de som de vill. Vi försöker få dem att lita på att vi vill deras bästa och att våga lyda oss, avslutar Winberg.

Rättelse: Nyheten visade sig vara en gammal nyhet från maj 2015.

Källa:
Omfattande skadegörelse på boende för flyktingbarn


  • Publicerad:
    2015-10-23 02:30