Efter konflikter mellan personal och asylanter på ett flyktingboende för ungdomar i Gamleby, tvingades kommunen och Migrationsverket omplacera samtliga av de tio invandrade ungdomarna på boendet. 

argt skäggbarn
Det var i början på vintern förra året som de invandrade ungdomarna på olika vis gjorde uppror mot vad de menar var en negativ särbehandling. De upplevde att de både fick mindre pengar och blev sämre behandlade än svenska ungdomar. Något som resulterade i att invandrarna slog sönder inventarier och hällde ut matolja på golvet i boendet.

Tommy Larsson, som är verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Västerviks kommun, uppfattar tilltagandet som en tonårsrevolt och säger att konflikter ibland uppstår på sådana här boenden. Men läget betraktades ändå som så pass allvarligt att polis fick tillkallas för att få bukt med problemet. Trots polispådrag fick kommunen ändå, gemensamt med Migrationsverket ta beslutet om att slussa invandrarna vidare eftersom de ”bedömde att situationen blev ohållbar, att vi löser inte det här”.

Kommunen har nu börjat om på ny kula, och fyller upp de tio platserna med nya unga arga män.

Källa:
Flyktingar blev omplacerade


  • Publicerad:
    2013-02-10 23:26