LULEÅ. Så kallade “ensamkommande flyktingbarn” kommer nu att skickas på en kurs i hur man åker i och uppträder på en buss i Sverige.

Hotell och Konferensanläggningen Nordkalotten inhyser numera unga män från främst Afghanistan som ska lära sig att åka buss.

Hotell och Konferensanläggningen Nordkalotten inhyser numera unga män från främst Afghanistan som ska lära sig att åka buss.

Efter en händelse som inträffade för några veckor sedan när en busschaufför med somalisk bakgrund körde ifrån ett 20-tal “ensamkommande flyktingbarn” och deras personal från boendet Nordkalotten på en busshållplats i Luleå anordnar nu Luleå lokaltrafik en kurs i hur man åker buss för de ”ensamkommande barnen”.

Eva Holmberg, som är marknadschef på Luleå lokaltrafik, menar att kursen handlar om ett möte mellan lokaltrafiken samt personal och “barn” på boendet för att bussåkandet ska kunna ske på ett mer fungerande och smidigt sätt framöver.

— De ska utbildas i hur det är att åka buss och hur lokaltrafiken fungerar i Sverige, säger hon.

Enhetschefen på Nordkalottens boende Andreas Hallikainen resonerar på följande vis:

— Utbildas kan man säga. Men de ska få information hur det fungerar med busskort och vad som händer om man förlorar det och hur det fungerar med busshållplatser.

Källa:
Flyktingbarn ska utbildas i bussåkande


  • Publicerad:
    2016-05-20 07:30