MALMÖ. Tidigare i år höll två ordningsvakter kvar två minderåriga ”flyktingbarn” på Malmös central. Ingripandet skapade ett ramaskri i svensk media där vakterna kritiserades för att vara onödigt brutala. Nu rapporteras det mer tystlåtet om nytt filmmaterial som visar hur pojken bet och sparkade ordningsvakterna.

Förra månaden ingrep två ordningsvakter mot två ”flyktingbarn” som befann sig ensamma på Malmös central. Under ingripandet blev en av pojkarna nedbrottad och fasthållen.

Ingripandet fick stor medial uppmärksamhet efter att vissa filmer från händelsen släpptes och ordningsvakterna kritiserades för att vara onödigt brutala. En utredning mot ordningsvakterna inleddes också.

Nya filmer från övervakningskameror visar dock att anledningen till att ordningsvakterna brottade ner pojken var för att denne sparkade, bet och försökte skalla ordningsvakterna efter att de berättat att pojkarna måste vänta på platsen tills polisen kom.

— Det ger ju en annan bild än det vi har sett tidigare och det skulle förvåna mig mycket om inte den här utredningen blir nedlagd, säger Leif G W Persson om det nya filmmaterialet.

Huruvida alla blödiga proffstyckare som tidigare kritiserade ordningsvakterna nu kommer ändra uppfattning och be om ursäkt för sin obefogade kritik återstår att se.

Den nya filmen går att se nedan på SVT.

Källa:
Bilderna som visar vad som hände innan ingripandet mot nioåringen


  • Publicerad:
    2015-03-10 23:15