INRIKES. Flera deporteringar av så kallade ensamkommande flyktingbarn är inplanerade under veckan. Detta har fått flyktingvurmare runt om i Sverige att starta ett bisarrt upprop som går under hashtaggen #skickamigistället.

Flera av de överåriga skäggbarnen som ljugit om sin ålder kommer i veckan att deporteras tillbaka till Afghanistan. Vänsteraktivisten Elisabeth Bucht har därför dragit igång en protest som hon valt att kalla #skickamigistället.

Den bisarra protesten går ut på att, främst svenskar tar bilder på sig själva med egentillverkade skyltar där det står #skickamigistället, för att sedan sprida dessa på sociala medier.

En av dem som valt att delta i godhetsknarkandet är konstnären Stina Wollter som skriver om sitt ställningstagande på Instagram:

De har ju flytt FRÅN något. För att få överleva och våga tro på en framtid. Något som många av oss inte ens reflekterar över som en självklarhet. Ska chanserna till LIV avgöras av slumpen och turen att du råkade födas på ”rätt plats”? Och som en annan klok kvinna sa: ”vi är alla varandras barn”. Nu skall barn och unga tvingas lämna de sköra trygga punkter de hunnit landa i för att föras till platser som inte är och kanske aldrig varit deras, med självklara katastrofer som följd. Har de inte lidit nog? Skall Sverige bidra till ytterligare lidande? De ska deporteras från Sverige denna vecka. Jag kan inte låta det ske utan protest.

Vissångaren Richard Wieland har gjort en tårdrypande visa i ämnet:

Källor:
stinawollter
#skickamejistället


  • Publicerad:
    2017-05-30 22:30