MASSINVANDRING. I höstas öppnade hotell Stensson i Eslöv upp portarna för så kallade flyktingar och gjorde om delar av stadshotellet till asylboende. Nu flyr de vanliga hotellgästerna från Stensson.

Det var i oktober förra året som hotell Stensson i Eslöv gjordes om för att husera ”flyktingar”. Enligt Göran Ivarsson som är driftansvarig var det tänkt att delar av hotellet skulle göras om till asylboende för kommunen och Migrationsverket men att resterande delar skulle fortsätta att användas till hotell- och restaurangverksamhet.

Så har det dock inte blivit och istället flyr hotellgästerna från Stensson. Inte ens inkomsterna från att hyra ut till Migrationsverket täcker upp för den ekonomiska förlusten det innebär när hotellgästerna lyser med sin frånvaro.

— Vi lider väldigt mycket av det här, säger driftansvarige Ivarsson.

Nu oroar sig Ivarsson för att detta kan komma att påverka stadshotellets anseende negativt även på lång sikt. Han menar då både de ekonomiska förlusterna som drabbar verksamheten och att hotellet fått dåligt rykte på grund av de asylsökande invandrarna som nu bor på hotellet.

— Det är lätt att man hamnar i ’en gång ett flyktingboende, alltid ett flyktingboende’, säger Ivarsson.

Källa:
Hotellgästerna har övergett Stensson


  • Publicerad:
    2016-06-20 12:40