Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Folkfientliga krafter vill demonstrera i Falun på första maj

Av Redaktionen, 2017-03-16
redaktionen@nordfront.se

FÖRSTA MAJ. Efter att Motståndsrörelsen nyligen meddelade sina intentioner om att demonstrera i Falun på första maj har ytterligare fem ansökningar om demonstrationstillstånd inkommit till polisen i Falun.

Även Motståndsrörelsens framgångsrika Första maj-demonstration i Borlänge i fjol drog till sig suspekta krafter som ville ”demonstrera”.

Den 23 februari meddelade Nordiska motståndsrörelsen officiellt att man avser att demonstrera i Falun på första maj, vilket är arbetarnas internationella högtidsdag. Tanken är att demonstrationen ska gå i folkgemenskapens tecken då detta enligt Motståndsrörelsen ”är en grundbult inom nationalsocialismen och bygger på visionen om att folket genom sitt blod måste enas över klass- och könsgränser”.

När Motståndsrörelsen ansökte om demonstrationstillstånd den 1 februari hos polisen hade inget annat parti eller organisation gjort detsamma. Nu rapportera dock Avesta Tidning att det samma dag som Motståndsrörelsens intentioner blev kända kom in en ansökan från Socialdemokraterna om att få demonstrera. Dagen efter ska en ansökan från något som Avesta Tidning kallar för ”Dalarna med rasism” (vilket troligtvis syftar på den folkfientliga samling som går under namnet ”Dalarna mot rasism”) och kort därefter ska ansökningar från diverse lokala SSU-föreningar ha trillat in.

Sedan dess ska även Vänsterpartiet likväl som Miljöpartiet ha skickat in ansökningar om att demonstrera.

Nordfront har talat med nästeschef Pär Sjögren som är ansvarig för Nordiska motståndsrörelsens demonstration. På fråga om varför han tror att så många partier och organisationer helt plötsligt vill demonstrera i Falun på första maj så menar han att även om många som går i de övriga demonstrationstågen kanske gör det med en sund inställning om att vilja värna arbetarna så gäller inte det nödvändigtvis arrangörerna.

— Det är ju inget som de gör i praktiken med deras förda politik. Sen vill ju givetvis vissa av dem enbart försöka stoppa oss och då genom att påstå att de ska utöva ”folkliga protester” under dagen. Vi som har varit med ett tag vet ju förstås att så inte är fallet. Till exempel vill ju både clownerna i ”We Are Dalarna” och Miljöpartiet förbjuda oss och det om något visar ju vad deras intention är under dagen, förklarar Sjögren.

Hur Faluns arbetare ställer sig till att självutnämnda ”arbetarpartier” och liknande organisationer väljer att prioritera ”antirasism” och därmed massinvandring och mångkultur på arbetarnas högtidsdag återstår att se.

I skrivande stund har varken Nordiska motståndsrörelsen eller någon av de övriga organisationerna fått besked om demonstrationstillstånd. Enligt svensk lag är det dock polisens skyldighet att se till att alla som vill demonstrera ges möjlighet att göra det.

Källa:
Läget inför 1 maj i Falun: ingen har ännu fått tillstånd att demonstrera


  • Publicerad:
    2017-03-16 23:55