INSÄNDARE. Vera Oredsson reflekterar över Coronakrisen och jämför med situationen under andra världskriget.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Fick en förfrågan om hur krisen under andra världskriget tedde sig i Tyskland och om den är jämförbar med dagens Coronasituation. Angrepp från länder är kanske för många av er ojämförbart med virusangrepp. Men vi kan reflektera från vår synpunkt över frågan.

Nationalsocialismen grundar sig huvudsakligen på folkgemenskap. Där kan vi konstatera att glädjande nog existerar den ändå blygsamt i vårt land. Vi måste hjälpas åt – en nationalkänsla börjar gro och folket gör det bästa möjliga av globalismens konsekvenser. Tro nu inte att etablissemanget i vårt land kommer att återgå till nationalismen efter det här som en hälsosammare lärdom, för demokratin har aldrig medgett några misstag utan kommer att fortsätta leda sitt folk på farliga vägar – de lär sig aldrig i sin stupida vision. Folkgemenskapen blir till ett vi utan ”kulturarbetarnas” gnäll. Vi saknar inte er indoktrineringspropaganda med moralnedsättande teaterpjäser, förfulande av våra klassiska operor med abstrakta kostymer, vidriga alster som ni kallar konst, musik och så vidare. GÖR NÅGOT NYTTIGARE!

Nu kommer något mycket allvarligt – nämligen att utnyttja en nödsituation i kriminella syften. Där kommer jag in på Tysklands hårda villkor under krigstiden. Kan inflika att Frankrikes president har yttrat ”att vi befinner oss i en krigssituation där fienden är ett virus”. Så vi räds inte att göra en jämförelse. Som ni vet bombades de tyska städerna och invånarna räddade vad som räddas kunde och placerade sina rester av hemmet utanför ruinerna tills Wehrmacht och Arbetstjänsten kom med sina bilar för att samla ihop och frakta tillhörigheterna till nya bostadsmöjligheter. Det kunde dröja – och nåde dem som försökte stjäla något – dessa tjuvar blev avrättade, även för tagandet av småsaker. Att utöva något gement i nödsituationer var alltså helt tabu. Dessa lagar gällde även i de ockuperade länderna, även för tyska soldater. Så alla påståenden om plundring av dem är lögn.

Häromdagen varnades för individer som låtsas vara hjälpsamma mot de isolerade äldre för att handla åt dem. I stället luras de på pengar och bankkort. Då kom jag att tänka på de hårda reglerna i Tyskland. Har förr undrat över Sveriges handfallenhet mot rent lumpna försök när vissa folk var så gemena att de simulerade en bilolycka för att kunna stjäla bilen av den intet ont anande humana svensken som stannade för att hjälpa till. Nu är situationen så allvarlig att Sverige måste skapa hårdare lagar mot gement kriminellt utnyttjande av nödsituationer i stället för att förfölja nationalsocialister och unga skojfriska hakkorsritare med idiotiska åsiktslagar. Mig hjälper en kamrat ur Motståndsrörelsen – i folkgemenskapens anda – säkert många av er som gör sina insatser för de utsatta.

/Vera Oredsson


  • Publicerad:
    2020-03-23 10:10