Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Folkligt motstånd mot asylboende växer: Gyllene gryning-ledare tar över kommunmöte

Av Redaktionen, 2016-06-01
redaktionen@nordfront.se

GREKLAND. I Vasilika, en förort till den grekiska staden Thessaloniki, planerar motsvarigheten till kommunfullmäktige att släppa in asylsökare i tomma varuhus. Detta har inte mottagits med öppna armar av lokalbefolkningen.

För några dagar sedan stormade Graikos Fotios, parlamentsledamot för Gyllene gryning som kommer från Thessaloniki och förra helgen talade på Manhemsdagen i Sverige, in på ett kommunmöte i Vasilika och skällde ut de lokala politikerna. Med sig hade Fotios upprörda lokalbor som också ville visa sitt missnöje mot politikernas planerna på att öppna asylläger i deras stadsdel.

I en film som publicerats kan man se hur politikerna säger åt Fotios att sätta sig ner, vilket han vägrar. Istället varnar han lokalbefolkningen för att politikerna ljuger om antalet ”flyktingar” som de kommer ta emot. I ett tal inför en folksamling efter mötet påpekar Fotios att bara 2 av 10 asylsökare är barn eller kvinnor och att bara 3 av 10 är syrier, resten är män från Irak, Afghanistan, Pakistan och så vidare. Fotios tal möttes av kraftiga applåder trots att folksamlingen bestod av ”vanligt folk” och inte partikamrater.

Igår eskalerade motståndet mot massinvandringsplanerna i Vasilika än mer då en stor folksamling trängde in på kommunmötet och skällde ut de folkförrädiska politikerna. En kvinna grät också då hon oroades över sina barns säkerhet nu när politikerna tänker tvinga på lokalbefolkningen mångkultur som ingen uppenbarligen vill ha. Att använda ordet lynchstämning för att beskriva stämningen på plats verkar inte vara felaktigt enligt vad ett nyhetsinslag som sänts på grekisk TV visar:


  • Publicerad:
    2016-06-01 21:50