Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Folkutbytesaktivisten Elin Ersson åtalas

Av Tobias Lindberg, 2018-10-20
informationskriget@protonmail.com

INRIKES. Folkutbytesaktivisten Elin Ersson som som hindrade utvisningen av en rasfrämling genom att vägra sätta sig när ett plan skulle lyfta åtalas nu för Brott mot luftfartslagen.

Det var den 24 juli som socionomstudenten Elin Ersson (970412-9429) hindrade utvisningen av en rasfrämling genom att vägra sätta sig ner i planet när det skulle starta. Ersson gick omkring i planet, livestreamade och pratade om hur inhumant det var med denna utvisning. Först när utvisningen hade ställts in och rasfrämlingen förts av planet kunde planet lyfta. Erssons filmklipp blev viralt och media över hela världen rapporterade om händelsen. Senare kom det fram att rasfrämlingen i fråga var dömd för att ha misshandlat både sin fru och sina barn.

Elin Ersson fick mycket beröm från politiskt korrekt håll, bland annat av Advokatsamfundets Generalsekreterare Anne Ramberg, men att på det sättet hindra ett flygplan från att lyfta är ett brott och i fredags åtalades Ersson för Brott mot luftfartslagen, vilket kan ge böter eller fängelse i högst sex månader.

I åtalet står det:

Elin Ersson har som passagerare på Turkish Airlines flight TK1800 från Göteborg Landvetter flygplats med destination Istanbul i Turkiet inte åtlydit vad befälhavaren bestämt om ordningen ombord genom att vid tiden för flygplanets avgång då alla passagerare skall sitta gå runt inne i flygplanet och stå upp i mittgången och vägra att sätta sig trots upprepade anmaningar därom från flygplanets besättningspersonal. Gärningen pågick i ca 15 minuter och Elin Ersson hindrade därigenom flygplanet från att påbörja flygresan. Gärningen skedde i syfte att hindra svensk myndighets verkställighet av beslutad avvisning/utvisning av en utlänning som fanns bland passagerarna ombord. Det hände den 23 juli 2018 på Landvetter flygplats, Härryda kommun.

Elin Ersson begick gärningen med uppsåt.

Ersson bor på Mejerigatan 2 A lgh 1303 i Göteborg. Vill man diskutera hennes aktion med henne så nås hon på mejl ersson.elin@outlook.com eller på telefon 0768114038, 0763205473 eller 0768114038.

Klicka för att förstora.

Källa:
Göteborgs TR B12206-18 Aktbil 5


  • Publicerad:
    2018-10-20 16:50