KRISTIANSTAD. Efter flertalet fall där nyanlända “flyktingbarn” misshandlat och trakasserat svenska barn på Centralskolan i Kristianstad väljer nu föräldrar att hålla barnen hemma för deras egen säkerhet. Rektorn skyller det hela på “brist i kommunikation” och uppmanar föräldrarna att “ha förståelse”.

Som en följd av den senaste tidens främlingsinvasion har Centralskolan i Kristianstad tagit emot flera nyanlända främlingar som elever på skolan. Detta har lett till att svenska barn blivit slagna, sparkade, strypta och hotade. I kombination med att skolans ledning inte verkar göra något åt saken väljer nu allt fler föräldrar att hålla barnen hemma från skolan.

Malin, som är mor till två pojkar som går på Centralskolan berättar för Fria Tider att hennes söner varit hemma från skolan sedan i onsdags eftersom de är för rädda att gå dit. Hon berättar vidare att rektorn, som svar på detta, uppmanat de svenska barnen att “bara gå därifrån” när främlingarna börjar bråka med dem. Något som förstås inte gjort saken bättre då det endast verkar motivera främlingarna ännu mer. Lärarna och “rastvakterna” på skolan verkar också helt maktlösa inför terrorn på skolgården.

— När en av killarna sade att han inte ville vara med och spela fotboll för att invandrarna fuskar ger sig två av dem på honom. Det slutar med att den här killen är helt nedblodad innan det kommer några vuxna och ingriper, berättar Malin för Fria Tider.

Under veckan har föräldrar från sju familjer sökt upp skolans rektor Annika Persson för att diskutera problemen. Rektorn vägrade först att ens träffa föräldrarna, men fick tillslut ge med sig. Istället för att lugna föräldrarna med någon slags plan för att åtgärda problemen fick föräldrarna veta att de måste “ha förståelse” för främlingarna eftersom de kan ha “traumatiska bakgrunder” med krig och flyktingläger bakom sig.

Madeleine, som en annan mamma heter, tycks inte ha imponerats av rektorns resonemang. Till Fria Tider säger hon:

— Då ifrågasatte jag rektorn och undrade hur jag ska förklara för mina barn att det är helt okej att de blir lite strypta eller misshandlade eller att de säger att de ska hem och ”knulla pappas kuk” för att det är synd om dem för att de kommer från kriget. Jag förstår inte hur jag ska kunna förklara det för mina barn?

Madeleine hade också med sig ett brev från sina två söner där de vädjar till rektorn om hjälp för att de känner sig så otrygga att de inte ens törs gå till skolan.

Rektorn hade vidare hävdat att det inte är ett problem med utländska barn, som nu utgör 90 % av eleverna på skolan, utan att det handlar om “kulturskillnader” och “brist i kommunikation” mellan barnen då främlingarna inte riktigt förstår språket och därför kommunicerar med sina knytnävar.

Madeleine vill inte heller i fortsättningen att hennes barn ska tvingas gå tillbaka till skolan, trots att rektorn påpekat för henne att hon bryter mot lagen om hon håller dem hemma. Därför letar hon nu efter en ny skolan till sina två pojkar.

Fria Tider ska under lördagen ha sökt rektorn för en kommentar. Rektorn ville dock inte kommentera utan bad dem återkomma på måndag då hon är tillbaka i tjänst.

Källa:
”Vi är redda” – här är barnens brev till rektorn efter att de misshandlats på skolan


  • Publicerad:
    2016-03-13 17:15